Українська правда

День третій: надія на Ігоря Борисика

Сергей Шемшученко — 11 серпня 2008, 02:51

Анонс виступів українських спортсменів на Олімпіаді у Пекіні, 11 липня:

Стрільба кульова, 10 м гвинтівка. Представники України Артур Айвазян та Олександр Лазейкін змагатимуться у кваліфікації. Фінал у цій дисципліні відбудеться так само сьогодні.

Стрільба з лука. У командних змаганнях починають боротьбу Маркіян Івашко, Віктор Рубан та Олександр Сердюк. Наші спортсмени стартують одразу у чвертьфіналі, де їх суперниками стануть переможці пари Тайвань/США.

Фехтування, рапіра. Індивідуальні змагання розпочинає Ольга Лелейко. У 1/32 Ольга проведе поєдинок проти полячки Магдалени Мрошкієвич, в разі перемоги над якою вийде на італійку Марію Везаллі. Переможці у жіночій рапірі будуть визначені сьогодні ж, тож в українки є можливість принести нашій країні першу медаль.

Чемпіон світу Ігор Борисик
Плавання. У фіналі стометрівки брасом пливтиме чемпіон світу на цій дистанції Ігор Борисик, який вчора потрапив до вісімки кращих. Кваліфікацію на 200 м вільним стилем долатиме Наталія Худякова, Денис Силантьєв та Сергій Адвена розпочнуть запливи на 200 м батерфляєм.

Теніс. У першому колі парного розряду гратимуть обидва українські дуети - Олена та Катерина Бондаренко та Марія Коритцева/ Тетяна Перебийніс. Учора поєдинок Перебийніс та Коритцевої проти іспанок Руано Паскуаль і Медіни Гарріугес був зупинений через дощ. Суперником сестер Бондаренко стане польський дует Радваньска/Домаховска. Ці пари вже зустрічалися у матчі Кубка Федерації в Пловдіві, де Олена і Катя у вирішальному матчі за вихід у плей-офф у впертій боротьбі вирвали перемогу.

Заплановані і попередні матчі одиночного розряду Катерини Бондаренко проти росіянки Єлени Дємєнтьєвої, Олени Бондаренко проти Мілагрос Секери з Венесуели, Марії Корицевої проти Ціпори Обзілер з Ізраїлю та Тетяни Перебийніс проти білоруски Вікторії Азаренко. Проте чи відбудуться ці та інші поєдинки стане відомо безпосередньо напередодні їх початку, адже мінливі погодні умови вже зірвали половину першого тенісного дня.

Дзюдо. У ваговій категорії до 73 кг Геннадій Білодід почне боротьбу з поєдинку проти представника Росії Салама Межидова.

Бокс. Свої виступи починають Олександр Ключко (60 кг) та Василь Ломаченко (57 кг). Суперником Олександра стане китаєць Кінг Ху, а Василь зустрінеться зі своїм давнім знайомим Альбертом Сєлімовим з Росії. Нагадаємо, ці боксери билися у фіналі чемпіонату світу у Чикаго, і росіянин одержав більш ніж сумнівну перемогу.

Вітрильний спорт. У класі 49 ER наступні три заїзди проведуть Родіон Лука та Георгій Леончук. Крім того, Максим Оберемко та Олена Масливець змагатимуться у класі RS:X (велодошка).