Українська правда

Бокс. Юрій Андрійчук: Нам цілком до снаги завоювати 2-3 нагороди. І це мінімум

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2008, 09:30

Віце-президент Федерації боксу України Юрія Андрійчук прокоментував старт українських боксерів на Олімпіаді.

Пане Юрію, сьогодні перша перемога в українських боксерів. Суперник у Дерев`янченка був серйозним, однак й іншим дісталися не менш серйозні супротивники, акби ви охарактеризували підсумки жеребкування?

Я можу сказати, якщо боксер добре підготовлений то немає ніякої різниці з ким боксувати. З однієї сторони погано, що на початку потрапляються сильні противники, а з іншого якщо ми їх пройдемо, вважаю, що так і буде, то потім буде набагато легше.

Візьмемо хоча б зустріч за участю Василя Ломаченка, який боксуватиме у понеділок з чемпіоном світу русаком, я вважаю це буде чемпіонський поєдинок. Загалом нам потрапили у суперники три китайці, яким судді обов`язково допомагатимуть, два росіянина, представник Домініканської Республіки та кубинець. Ми вважаємо, що жереб складний, але не смертельний. У хлопців гарний настрій і всі налаштовані перемагати. Ми, як і вся країна чекаємо медалей.

На скільки нагород ви розраховуєте?

Медалі не можна рахувати, оскільки це бокс. Однак я вважаю, що нам цілком до снаги завоювати 2-3 нагороди. І це мінімум.