Українська правда

Для Фелпса заплив на 400 м комбінованим стилем був останнім у кар'єрі

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2008, 09:15

Олімпійський чемпіон і рекордсмен світу на дистанції 400 метрів комбінованим стилем Майкл Фелпс зізнався, що не ставив основною задачею саме цю дистанцію, проте радий цій перемозі не менше, ніж іншим успіхам.

"Я не ставив собі за мету перемогти саме на цій дистанції. Так, я хотів проплисти якнайкраще, проявити себе з кращого боку, але в той же час я чудово розумів, що попереду у мене ще дуже багато стартів, складних і напружених.

Коли до фінішу залишалося 50 метрів, я ледь обернувся праворуч. Побачивши, що Райан Лохте і Ласло Чех позаду мене, не міг приховати посмішки і вже рухався до своєї перемоги.

Після фінішу я підняв голову до трибун, побачив американські прапори, вболівальників, і серед них - президента США Джорджа Буша. Звичайно, я був приємно здивований. Переживаєш якісь особливі почуття і перемоги набувають іншої значущості, коли удається їх досягти на очах глави держави", - цитує Фелпса AP.

Також Майкл Фелпс зізнався, що не збирається більше виступати на дистанції 400 м комбінованим стилем, а має намір сконцентруватися на інших стартах.

"Перед Олімпіадою ми посперечалися з моїм тренером Бобом Боуменом. Я сказав йому, що хочу, щоб цей фінальний заплив на 400 м. комбінованим стилем став останнім в моїй кар'єрі на цій дистанції. Боб відповів, що не сумнівається в тому, що виступ у цій дисципліні я завершу рекордом. І він мав рацію.

Я хочу більше уваги приділити своєму брасу. Я ще маю працювати над цим стилем, він не ідеальний у моєму виконанні. А від вільного стилю я просто отримую задоволення. Задоволення і прилив адреналіну", - цитує Фелпса AP.

sports.ru