Українська правда

Сьогодні українці можуть відкрити лік олімпійським медалям

Сергей Шемшученко — 10 серпня 2008, 00:54

Анонс виступів українських спортсменів на Олімпіаді у Пекіні, 10 липня:

Стрільба кульова, 10 м пневматичний пістолет. Чемпіонка Афін-2004 Олена Костевич змагатиметься у кваліфікації, після чого, у разі, вдалого виступу, українку чекає фінал.

Спортивна гімнастика. У кваліфікаційних змаганнях стартують Марина Проскуріна, Дар'я Згоба, Аліна Козіч, Анастасія Коваль, Валентина Голенкова, Ірина Краснянська та Марина Костюченко.

Бадмінтон. Лариса Грига , яка вийшла у 1/16 фіналу, змагатиметься з Саіна Нехвал (Індія).

Фехтування, шпага. Індивідуальні змагання розпочинають Богдан Нікітішин (суперник південноафриканець Майк Вуд), Максим Хворост (суперник канадець Ігор Тіхоміров), Дмитро Чумак (суперник венесуелець Лімандро Гаскон).

Плавання. У півфіналі стометрівки брасом пливтимуть Олег Лісогор та Ігор Борисік. У попередніх запливах стометрівки на спині стартуватимуть Катерина Зубкова та Ірина Амшенникова, а на двохсотметрівці вільним стилем - Сергій Адвена. Також свої перші старти мають Ганна Хлистунова (100 м брас) та Олександр Ісаков (100 м спина).

Теніс. У першому колі парного розряду стартують обидва українські дуети - Олена та Катерина Бондаренко та Марія Коритцева/ Тетяна Перебийніс.

Вітрильний спорт. У класі 49 ER стартують Родіон Лука та Георгій Леончук.

Бокс. У ваговій категорії до 69 кг свій перший бій проведе Олександр Стрецький. Його суперник - Джилберто Кастільо з Домініканської республіки.

Синхронні стрибки у воду. На триметровому трампліні змагатимуться Марія Волощенко - Ганна Письменська, які в разі успішного виступу вже сьогодні можуть опинитися на подіумі Олімпіади.

Велошосе, групова гонка. Стартують Тетяна Стяжкіна, Оксана Кащишина, Євгенія Висоцька, які долатимуть маршрут 126-кілометровий маршрут із 78.8 км прямої гонки та 2 колами по 23.8 км.

Академічне веслування. У попередніх заїздах парної четвірки візьмуть участь жіноча (Тетяна Колесникова, Олена Оліфіренко, Наталя Ляльчук, Світлана Спірюхова) та чоловіча (Сергій Гринь, Сергій Білоущенко, Володимир Павловський, Олег Ликов) команди.