Українська правда

Варламов забиває в AHL

Сергей Шемшученко — 5 листопада 2002, 10:18

На відміну від чемпіонату Національної Хокейної Ліги, в якій матчі проводяться майже щодня, матчі нижчих американських ліг в основному граються в кінці тижня.

Зі всіх українських легіонерів, що грають в клубах Північної Америки, найбільшого успіху на цьому тижні добився нападник фарм-клубу НХЛ Ст.-Луїс Блюз Worcester IceCats Сергій Варламов.

У двох матчах - у суботу і неділю Сергій набрав 6 очок(3+3), в сумі набравши 13 очок, вийшовши таким чином на друге місце по результативності серед гравців АйсКетс.

У недільній грі проти АйсКетс зміг відзначитися і гравець клубу St. John's Maple Leafs Олексій Понікаровський, що закинув шайбу у ворота Котів, що проте не допомогло клубу з Нью-Фаунленда - він поступився з рахунком 4:6. Дмитро Якушін в останній грі Кленового Листя участі не брав.

Ще один гравець, що виступає в Американській Хокейній Лізі, в фарм-клубі Айлендерс, - Bridgeport Sound Tigers Костянтин Калмиков у кінці минулого тижня зміг відзначитися тільки результативною передачею.

У Лізі Східного Побережжя набирає свою колишню форму нападник клубу Greensboro Generals Владислав Сєров. У двох іграх в кінці тижня він забив одну шайбу і зробив 3 результативні передачі (рейтинг корисності +5). Одноклубник Сєрова - Роман Мараховський очок не набирав, але рейтинг корисності за вихідні має +4. Еще один гравець Грінсборо - Андрій Лупандін весь цей час залишався у запасі.

Молодий нападник клубу Richmond Renegades Олександр Матерухин в двох іграх набрав 2 результативних очка (1+1) (рейтинг корисності +2). Нарешті, в суботній грі проти Коламбуса перше результативне очко за закинену шайбу записав на свій рахунок нападаючий клубу Louisiana IceGators Денис Ширяєв, який до цього незмінно у всіх матчах відзначався у протоколах виключно в графі "вилучення", причому з однаковим формулюванням - "за бійку". Проте вже в наступній грі проти Міссісіпі Денис "виправився", повернув втрачене - в цій грі він бився вже двічі, вийшовши таким чином на четверте місце в лізі серед штрафників з 64 штрафними хвилинами.

www.sokol.kiev.ua