Українська правда

Українці повертаються в Америку

Сергей Шемшученко — 26 вересня 2002, 13:33

Два українських легіонери, які безуспішно намагалися закріпитися в російських клубах ухвалили рішення повернутися в Північну Америку.
Клуб Greensboro Generals Ліги Східного Побережжя (ECHL) додав чотирьох гравців в реєстр. Захисники Джено Перріш і українець Роман Мараховський, а також нападаючі Крейг Дежарлейс і Адам Досетт підписали контакти на випробувальних умовах, після чого склад Генералів становив 17 гравців.

Новачки будуть старатися справити враження на нового головного тренера Ріка Аддуно в тренувальному таборі, який відкривається в понеділок, 30 вересня у 9:00 ранки місцевого часу на катку IceHouse.

24-річний Мараховський, у минулому сезоні добився найбільшого успіху за весь час виступів. Граючи у складі клубів Corpus Christi IceRays і New Mexico Scorpions Центральної Хокейної Ліги (CHL), Мараховський набрав 24 очка (4 + 20) і 71 штрафну хвилину в 55 іграх Всі показники є найбільшими в його чотирирічній професійній кар'єрі.

Клуб же Louisiana IceGators підписав ще одного українського захисника Максима Лінника на випробувальних умовах, заявив в середу віце-президент хокейних операцій і головний тренер Дейв Ферріш. Лінник став 21-м гравцем (сьомим на випробувальних умовах) підписаним АйсГаторз, які уперше вийдуть на лід в цю неділю.

23-річний Лінник, народився у Києва, Росія (збережений текст оригіналу). Цей захисник зіграв дві гри в складі ЦСКА в сезоні 2001-02, запрацювавши дві штрафні хвилини. Його перший повний професійний сезон був в 2000-01, коли він грав у складі Рокфорда і Муськегона Об'єднаної Хокейної Ліги(UHL). Лінник записав на свій рахунок 7 очок (3 + 4) і 43 штрафні хвилини в 41 грі за Рокфорд. Він також у сезоні 1999-2000 зіграв дві гри в складі Worcester IceCats Американської Хокейної Ліги(AHL).

Він провів два сезони в юніорській лізі (OHL), граючи в складах трьох команд.
Лінник був вибраний у другому раунді(41 загальний номер) клубом St. Louis Blues на Драфті НХЛ 1998 року. Він набрав за кар'єру в загальній складності сім очок (3 + 4) і 57 штрафних хвилин в 49 іграх, включаючи гру в Росії.

Також з'явилася інформація, що клуб ECHL Richmond Renegades підписав нападника, учасника ЧС-2000 серед молодіжних команд(U-20) Олександра Матерухіна. А клуб ECHL Reading Royals підписав на випробувальних умовах захисника Андрія Савченко.

Інофрмація www.sokol.kiev.ua & www.inthecrease.com