Українська правда

Білорусь – Норвегія та Росія – Чехія, нас чекає найцікавіше...

Сергей Шемшученко — 5 травня 2001, 17:35

На чемпіонаті світу з хокею, що проходить в Німеччині, сьогодні відбудуться матчі між сильними та цікавими командами. Взяти хоча б Білорусь та Норвегію, не кажучи вже про Росію з Чехією. Безперечно - сьогодні буде на що подивитися.

Матч Білорусь – Норвегія. Після вчорашньої нічиї з Латвією Білорусь зберегла шанси на виступ в групі 15 найсильніший команд світу в наступному році. Терпіння та вчасний успіх, які присутні команді, додають білорусам впевненості у матчі проти хитких норвежців. Навіть якщо врахувати, що всі команди втомилися після важкого відбірного раунду, то те, що Білорусія посідає третє місце є зовсім непогано. Шанси команди на виживання зовсім не погані, потрібно тільки виграти всі ігри, що залишилися.

Головний тренер команди Юрій Варивончик зізнався, що хотів би бачити в команді Андрія Мезіна, який пропустив вчорашню гру. І єдине над чим потрібно команді попрацювати – напад в зоні та продукування снайперів. Нападаючі Василь Панков (1 гол та 3 передачі) та Андрій Скабелка (1 гол та 1 передача) є найголовнішою надією команди, і вони зможуть показати гострі атаки в сьогоднішній грі з Норвегією. В захисті білоруси повинні грати дуже обережно та терпляче чекати, коли їхні суперники зроблять помилку.

Загалом у білорусів дуже гарні шанси в сьогоднішній грі, особливо якщо команда збереться і виробить чіткий план гри.


Щодо Норвегії, то команді необхідно попрацювати в нападі. Команда на чемпіонат поїхала непідготована і тепер має вижити, щоб вийти з групи. Вчорашній матч з Японією показав чимало прогалин в грі норвежців. Але в той же час були помітні яскраві моменти, гра індивідуальна – все це і дозволило команді зіграти вчора внічию. Можна очікувати, що в сьогоднішньому протистоянні з білорусами норвежці посилять перш за все напад, зокрема надії покладаються на Томмі Мартінсена Тронда Магнуссена – молодь команди, яка дуже непогано зіграла в попередніх іграх.


Щодо наступного матчу, де беруть участь інші наші сусіди – росіяни, то потрібно зазначити наступне. Чехи, діючі чемпіони світу, є беззаперечними лідерами чемпіонату, але їх перемоги не такі переконливі, якими повинні бути перемоги чемпіонів світу. Чехам вдається перемогти, але вони не можуть домінувати над командою-суперника.

В нападі вони боряться дуже і дуже завзято, нападаючі команди діють дуже чітко та злагоджено. Такі снайпери як Роберт Рейчел (лідер команди), Іржі Допіта є визначними фігурами в команді. Тай інші форварди їм не поступаються – Давід Виборни, Павел Деметра та Радек Дворак.


Щодо Росії, то вона є реальним претендентом на золоті медалі чемпіонату. Позиція головного тренера команди Бориса Михайлова щодо потенційних снайперів може змінитися. Михайло Сательніков може замінити Максима Соколова, який забив три шайби у ворота Канади. Олексій Яшин може бути введений в команду. Такі гравці команди як Антон Бут, Павло Дацук та Олександр Кувалді продемонстрували справді вражаючу гру. Захисники Євген Петрочінін та Олександр Прокоф’єв були травмовані у четвер, тому на даний момент їхня доля зависла в повітрі. І в такому разі варто очікувати того, що до гри запросять нападаючого Романа Ляшенко.