Українська правда

Калініченко: Я вдячний першого тренеру, завдяки якому перебуваю на Олімпійських іграх

Віктор Слюсаренко — 12 лютого 2022, 09:18
Калініченко: Я вдячний першого тренеру, завдяки якому перебуваю на Олімпійських іграх

Український стрибун з трампліна Віталій Калініченко виконав непоганий кваліфікаційний стрибок на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

Про це заявив спортсмен.

"Задоволений тим, що кваліфікація пройдена. Кваліфікаційний стрибок був досить непоганий. Повторити топ-30, як на чемпіонаті світу? Звичайно, хочеться й краще. Буду старатися якомога краще виступити, щоб знали, що Україна сильна й може боротися за перші місця. Знаю, що так і є, але будемо бачити.

Перший тренер Андрій Карпенко, який нещодавно пішов з життя, багато зробив для мене. Це не тільки мій тренер, а й батько мій. Важко трохи говорити, бо він дуже чекав цього. Більше, ніж я, напевно. Він дуже сильною людиною був. Він, як ніхто, знав психологію спортсмена. І я використовую ту психологію, яку він мені дав, не лише у спорті, а й у житті. Він навчив, як треба поводити себе в різних ситуаціях, і я дякую йому, що стою тут, на Олімпійських іграх, і представляю Україну.

Дякуючи амбіціям матері, ми потрапили у Ворохту. І так я почав займатись спортом. І я дякую йому. Нехай спочиває з Богом. Я ніколи не забуду його", - сказав Калініченко.

Нагадаємо Калініченко з результатом 94,2 посів 42-е місце та подолав кваліфікацію. Основний етап змагань відбудеться 12 лютого. Початок о 13:00.

Олімпіада-2022 Віталій Калініченко