Українська правда

Дніпро дозаявив свого тренера у якості гравця

Віктор Слюсаренко — 31 січня 2023, 12:11
Дніпро дозаявив свого тренера у якості гравця

Херсонський Дніпро, який на початку року посилився двома молодими форвардами Сергієм Стецюрою та Микитою Сидоренком, дозаявив до свого складу на позицію захисник тренера - 40-річного Руслана Борисенка.

Про це повідомляє пресслужба клубу.

Асистент Олександра Бобкіна в Дніпрі та молодіжній збірній України Руслан Борисенко завершив активну ігрову кар'єру наприкінці 2017 року, але пішов за прикладом Артема Бондарєва з Сокола, який по ходу нинішнього сезону змінив тренерський костюм на ігрову форму.

"Рішення про мою дозаявку було ухвалено колегіально – тренерським штабом та керівництвом Дніпра, – коментує подію Руслан Борисенко. – Жодних особистих амбіцій я не переслідую, тому мета цієї дозаявки – збільшити "глибину" складу та допомогти хлопцям добитися єдиного командного завдання – виграти чемпіонство. Якщо знадобиться моя допомога чи перепочинок на фініші сезону, я готовий підмінити нашу молодь.

Коли відбудеться моє повернення на майданчик? Поки що не готовий сказати. Необхідно спершу приміряти свою ігрову форму, яку я не одягав з моменту закінчення кар'єри в 2017 році в Румунії, і почати повноцінно тренуватися".

Нагадаємо, що уродженець Чернігова Руслан Борисенко розпочинав свою кар'єру в київському Соколі та ХК Київ на стику тисячоліть, провів чотири сезони за океаном у лігах OHL, UHL, EJHL, виступав у росії, білорусі, у Латвії за Металургс Лієпая та Латгале, у Казахстані за Бейбарис", у Франції за Мюлхауз та у Румунії за Прогим. У сезоні-2011/12 Руслан Віталійович виграв своє перше чемпіонство з донецьким Донбасом, а через два роки повторив сходження на вершину чемпіонатів України у складі київського "Компаньйона". Також Борисенко по разу вигравав національну першість Латвії (2008 рік), Казахстану (2011) та другий дивізіон французької ліги (2017).

ХК Дніпро