Українська правда

Олексій Житник: Сидіти на лавці холодним і голодним, та ще потім і за результат відповідати - ні вже, даруйте

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2008, 19:24

Український захисник московського "Динамо" Олексій Житник розповів про те, як відбулося розставання з НХЛ.

"Ягр і я у міжсезонні стали вільними агентами без компенсації. Тобто опинилися в абсолютно іншій ситуації ніж, наприклад, Саша Радулов. У моєму становищі і рішення прийняти було набагато простіше. А в НХЛ минулий сезон, як ви знаєте, у мене не склався - не зійшовся в "Атланті" з тренером Доном Уодделлом.

При Хартлі все якраз було навпаки: грав по 30 хвилин за матч і проблем не знав. Зате коли Хартлі звільнили, і Уоделл призначив себе на його місце, все змінилося. Ігровий час впав хвилини на 15, я перестав виходити і в більшості, і в меншості. Пару разів намагався і з ним поговорити, і з другим тренером, але у результаті зрозумів, що їх хокей - просто не моя гра. А сидіти на лавці холодним і голодним, та ще потім і за результат відповідати - ні вже, даруйте. Результат повинні запитувати з тих, хто грає.

Ну а в кінці сезону, що називається, коса знайшла на камінь. Уодделл заявив, що йому потрібно поглянути на молодих, і останні 13-15 матчів я майже не роздягався. При цьому у НХЛ зарплати гравців відкриті, і який у мене був контракт - всі знали. У місцевій газеті навіть стаття про це вийшла. Із заголовком "найдорожчий глядач в Атланті". Відчуття були самі розумієте які. Загалом, ця історія, вважаю, на совісті Уодделла. Хай працює собі далі.

Тепер, думаю, йому недолго залишилося. Ще рік - і буде в "Атланті" зміна керівництва. До нинішнього аж надто багато питань. Чому, наприклад, у такого чудового гравця, як Ковальчук, за останні п'ять років змінилося десять центральних нападників? Він однаково забиває по 50 голів за сезон, але уявляєте, скільки б він забивав, аби хоч пару років пограв з одним і тим же класним центральним і просто хорошим правим крайнім? Він і 60, і 70 шайб закидав би.

"Анахайм" останніх років і особливо "Детройт" - ось два клуби, які, на мій погляд, подають всім приклад того, як треба вести селекцію. І там, і там - правильне співвідношення ветеранів з молодими, і всі задіяні. Більш вікова оборона і форварди з енхаеловським досвідом від двох до чотирьох років," - цитує Житника "Спорт-Экспресс".