Українська правда

У Києві відбулася конференція Української федерації гімнастики

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2008, 15:06

У Києві відбулася звітно-виборча конференція Української федерації гімнастики, у якій взяли участь міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент НОК України Сергій Бубка, президент УФГ, народний депутат України Віктор Корж, провідні тренери і спортсмени, чемпіони світу і олімпійських ігор.

За словами В.Коржа, за останні два роки УФГ досягла значних успіхів в організації гімнастичної діяльності. Федерація оперативно вирішує проблеми спортсменів, тренерів технічних комітетів гімнастичних дисциплін, веде ефективний діалог з FIG, UEG, федераціями інших країн, профільним міністерством.

За два роки було підготовлено чотири чемпіони світу: А. Безсонова, І. Краснянська, С. Попов, М. Щербак, чемпіон Європи - Ю. Нікітін, а також два призери олімпійських ігор: А. Безсонова і А. Воробйов. Всього було завойовано 15 золотих, 19 срібних і 17 бронзових медалей.

На конференції були вибрані керівні органи УФГ. Президентом став Віктор Корж, першим віце-президентом - Ігор Коробчинський, віце-президентом по художній гімнастиці - Альбіна Дерюгіна.