Українська правда

Італія хоче використати боротьбу Вінер і Дерюгіної на свою користь?

Сергей Шемшученко — 25 червня 2008, 20:22

Президент Олімпійського комітету Росії Леонід Тягачов сподівається, що головного тренера збірної Росії з художньої гімнастики Ірину Вінер не відсторонять від роботи з командою.

"Можливо, що справу Вінер буде перенесено на період після закінчення Олімпіади або буде усне стягнення без відсторонення її від роботи. Ця історія є показником того, що дві країни, що лідирують у цьому виді - Україна і Росія, - як би придушують гімнастику в інших країнах. Головного тренера України Ірину Дерюгіну дискваліфікували надовго, а, може бути, і назавжди", - нагадав Тягачов, повідомляє www.sports.ru.

"Юридично Вінер не порушила жодних правил, але коридорна боротьба потрібна президентові Міжнародної федерації гімнастики Бруно Гранді. У нього є крім своєї роботи гордість за свою команду, і йому хотілося б, щоб Італія в командних змаганнях у Пекіні виграла золоту медаль. Тому були прибрані судді з таких країн, як Болгарія й Азербайджан", - сказав Тягачов на виступі в Держдумі.

Як відомо, FIG наразі розглядає дисциплінарну справу Вінер, яку звинувачують у суворовому поводженні з гімнастками та некоректних висловленнях. Раніше FIG дискваліфікувала тренера збірної України Ірину Дерюгіну.

В індивідуальних змаганнях на медалі ігор в Пекіні претендують українки і росіянки, а в командних - росіянки, італійки та білоруски.