Українська правда

Вацко розкритикував MEGOGO за передматчеві студії на ігри збірної України

Олександр Булава — 23 листопада 2023, 23:09
Вацко розкритикував MEGOGO за передматчеві студії на ігри збірної України

Віктор Вацко виявився вкрай незадоволений роботою офіційного мовника збірної України - MEGOGO під час матчу національної команди проти Італії.

Про це журналіст, а нині блогер розповів у власній програмі на YouTube.

"Як я ставлюсь до студії MEGOGO? Ну, от такий рівень мовника і професіоналізму продюсерської групи організаторів. Я люблю і поважаю Олега Маслюка і Костю Трембовецького. Але, знаєте, я не можу уявити десь в Англії, у студії офіційного мовника на такому матчі - на матчі величезної ваги - експертами студії, наприклад, Роуена Аткінсона чи Сашу Барона Коена.

Актуально: Розсмішити вболівальника: на MEGOGO відбулась найгірша студія в історії матчів збірної України

Потрібно розуміти - це футбольна студія. Тут люди чекають експертної думки. Чекають думки людей, які розуміють футбол і здатні пояснити нам (простим уболівальникам) тонкощі і деталі футболу. Розібрати ключові епізоди, зробити правильні акценти стосовно гри. У "Головну Команду" Іван Гресько (тодішній шеф-продюсер каналів Футбол) підбирав людей: Євген Левченко, Вадим Євтушенко, В'ячеслав Шевчук, Олексій Бєлік. Той же Гліб Платов дебютував в українському медіа-просторі, як тактичний аналітик, саме у програмі "Головна Команда". Готувались, обирали моменти з попередніх матчів, щоб дати характеристику супернику, сиділи під час матчу і обирали моменти, які окремо треба вирізати і розмалювати.

І це робота. Робота телевізійних продюсерів з людьми. Зрозуміти - хто підходить, а хто ні. Пояснити, що ця людина, яка з футболу на "тєлік" прийшла, робить правильно, а що треба виправити. Коли потрібна більш розлога думка, а коли треба лаконічно.

Так не буває - віддати мільйони євро за права на трансляцію, але людей винаймати за 2 копійки. А коли ти людині платиш, ти з неї можеш вимагати. MEGOGO 3 роки транслює ЛЧ, яку придбали за рекордні в історії українського телебачення гроші. Півтора року транслює національну збірну, але там так і не зрозуміли, що це так просто не робиться: "Алло, у нас сьогодні студія, прийди до нас і побалакаємо про що-небудь", - сказав Вацко.

Їм не потрібен Ігор Кондратюк: Суспільне Спорт – безкоштовна (і краща) версія MEGOGO на ЧС-2022

Віктор Вацко