Українська правда

Хаві: Шахтар – це команда з сильними гравцями

Віктор Слюсаренко — 24 жовтня 2023, 15:25
Хаві: Шахтар – це команда з сильними гравцями
Фото - Аліна Єрофєєва, UA-Футбол

Гравці Шахтаря не мають страху перед грою з Барселоною у Лізі чемпіонів.

Про це заявив наставник Барселони Хаві.

"Для нас це дуже важливий матч у світлі перспектив вийти до 1/8-ої фіналу. Кожен матч в цьому контексті важливий, адже в кожному можна здобути три очки й подолати кваліфікаційний етап.

Шахтар - складний суперник, у нього немає страху перед такими матчами. Вони добре вивчили нас і також вважають завтрашній матч дуже важливим для себе.

У нас є деякі проблеми зі складом. Але, попри це, ми підготовлені до завтрашнього матчу.

Завтра ми не будемо думати про суботній матч. Ми очікуємо його з позитивом, але завтра гратимемо тими гравцями, які не травмовані. Педрі відновлюється. Ми не хочемо поспішати й ризикувати ним. Процес відновлення відбувається нормально.

Водночас нам дуже не вистачатиме Гаві, який дискваліфікований. У Лізі чемпіонів кожен суперник - складний, тому втрачати таких гравців як Гаві дуже неприємно. У нас буде важкий матч.

Попри кадрову ситуацію, ми не будемо експериментувати зі складом та тактикою. Постараємося бути практичними. Ми не будемо нічого вигадувати, а спробуємо зіграти так, як уміємо, робити те, що й завжди. Це футбол. Треба старатися грати у свою гру. Я сподіваюся, що нам це вдасться і ми проведемо гарний матч.

У Шахтаря теж важка ситуація. Вони не можуть грати на своєму домашньому полі. Вони втратили свого головного тренери і зараз ними керує інший, якого я дуже поважаю. Шахтар - це команда з сильними гравцями. Зокрема, Ракицьким, Степаненком. Це дуже важливі футболісти для них.

Але хто б за них не грав - Шахтар може здивувати саме командною грою. Тож завтра у нас можуть бути проблеми", - сказав Хаві.

Раніше Барселона оголосила заявку на матч із Шахтарем.

Барселона Шахтар