Головне

Палкін: Шахтар у трансферах орієнтується на Еквадор, Грузію, Бразилію

24.10.2023 14:11 606 0
Палкін: Шахтар у трансферах орієнтується на Еквадор, Грузію, Бразилію

У Шахтаря змінився трансферний вектор донецького клубу через повномасштабну фазу російсько-української війни.

Про це заявив генеральний директор гірників Сергій Палкін.

"Раніше ми орієнтувалися на бразильський ринок. Наразі ми збільшуємо радіус залучення талантів на Еквадор, Грузію... та продовжуємо шукати їх у Бразилії. Після війни [початку її повномасштабної фази] ми найняли трьох бразильців. Річ у тому, що на бразильському ринку іноді буває важко знайти потрібних гравців, а ціни злітають до небес. Ми бачили, як 15-річні хлопчики перейшли до Реала з Мадрида за 50 мільйонів євро. Це зруйнувало ринок.

Як нам вдається підписувати іноземців у розпал війни? Спочатку було дуже складно. На щастя, оскільки з нами не сталося жодних подій, оскільки жоден гравець не захотів розірвати свій контракт, зараз ситуація дещо нормалізувалася. Вони бачать, що у нас сім-вісім легіонерів, що ми граємо в Лізі чемпіонів... Для таких гравців, як Егіналдо, ми є клубом рівня Ліги чемпіонів, а Ліга чемпіонів – це найбільша вітрина у світі футболу", - сказав Палкін.

Влітку цього року Шахтар за живі гроші підписав бразильців Невертона та Егіналдо, грузина Азарова, еквадорця Кастільйо та ізраїльтянина Лемкіна.

Раніше повідомлялося, що Шахтар зацікавлений у підписанні нідерландського тренера.

Коментарі ()