Українська правда

Ультрас Полісся: Африканських легіонерів до "Чорного списку"

Олександр Булава — 11 липня 2023, 13:38
Ультрас Полісся: Африканських легіонерів до Чорного списку

Ультрас Полісся розкритикували трансферну політику клубу в умовах повномасштабної війни проти росії.

Про це йдеться в повідомленні уболівальників в Instagram.

"Джарджу з Гамбії, Аніагбосо з Нігерії, Макуана з Конго. Бум африканських гравців в ФК "Полісся" - одна з обговорюваних тем в ЗМІ України.

Найдорожча покупка (600 тисяч євро за даними Transfermarkt) - Бені Макуана з Монпельє. В минулому сезоні чемпіонату Франції він виходив лише на заміну у 8 матчах, опинився в тіні й нічим себе не проявив. За збірну Конго відіграв 12 матчів, результативними діями також не вирізнявся. І чим він краще за українців?

Проте, під час війни, дитячі спортивні школи в Україні отримують мінімальну підтримку. Молодим футболістам важко пробитися в основний склад першої команди Полісся, де грають такі іноземні легіонери. Позиція WZTF однозначна - африканських легіонерів до "Чорного списку"!

І справа тут не в расизмі. Ми хочемо, щоб за Полісся виступали передусім близькі за духом та менталітетом гравці. В Житомирі ніколи не було чорношкірих гравців, і це традиція, яка відрізняє наш клуб від інших.

Cелекціонери мають передусім шукати нових гравців на Житомирщині, в сусідніх областях, тобто історично за духом близькі до "Полісського краю". А вже потім звертати увагу на всю Україну та Європу", - йдеться в заяві.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ULTRAS POLISSYA | WZTF (@white_zt_family)

Раніше Полісся підписало півзахисника Монпельє Макауна.

Полісся