Українська правда

Мілан - Інтер: анонс і прогноз матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

— 10 травня 2023, 08:39
Мілан - Інтер: анонс і прогноз матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Ліга чемпіонів-2022/23, плей-оф
1/2 фіналу
10 травня 2023 року, 22:00

Мілан (Італія) - Інтернаціонале (Мілан, Італія)

Стадіон Сан-Сіро (Мілан, Італія)
Головний арбітр - Хесус Хіль Мансано (Іспанія)

10 травня Мілан зіграє проти своїх сусідів по місту, Інтера, в першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів. Поєдинок відбудеться на стадіоні Сан-Сіро та розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Мілан

Підопічні Стефано Піолі по-різному провели останні два матчі в Серії А. Ротація складу в домашній грі з аутсайдером Кремонезе вилізла боком (нічия 1:1), а ось Лаціо через 3 дні на тому самому стадіоні здолали впевнено (2:0). Кожне очко для Мілана, що перебуває на 5-му місці, зараз дуже важливе, адже команда веде щільну боротьбу за місце в зоні Ліги чемпіонів наступного сезону - на останні 3 путівки претендують відразу 6 клубів.

Інший шлях до автоматичної участі в ЛЧ наступного сезону - це перемога в цьогорічній ЛЧ. І "россонері", вперше з тріумфального 2007-го пробившись до півфіналу вже дуже близько до мети: від вирішальної гри відділяють лише два матчі знаменитого Дербі делла Мадонніна. До першої зустрічі Мілан підходить майже без кадрових втрат - є тільки побоювання щодо лідера команди Рафаела Леау, який міг відчути перевтому в матчі з Лаціо.

Інтер

Крісло, що донедавна серйозно хиталося під головним тренером "нерадзуррі" Сімоне Індзаґі, заспокоїлось. Окрім першого за 13 років виходу до півфіналу Ліги чемпіонів, Інтер ще й виграв 5 із 5 останніх матчів у всіх турнірах (принагідно й переміг Ювентус в 1/2 фіналу Кубка). Серед останніх жертв - обидві римські команди (3:1 над Лаціо та 2:0 над Ромою). Як наслідок - команда знову посідає чисте місце в зоні ЛЧ, випереджаючи саме Мілан на 2 очки.

До матчу зі своїми сусідами по місту Інтер також підходить майже без втрат. Не гратиме центральний захисник Мілан Шкріньяр, який відсутній давно й готується влітку стати футболістом ПСЖ. Також є непевність щодо участі лівого латераля Робіна Ґозенса, що отримав травму плеча під час забивання голу у ворота Лаціо.

Історія зустрічей

Це давнє протистояння налічує 253 поєдинки, в яких 94 рази перемагав Інтер, 85 - Мілан, а ще 74 гри завершувалися внічию. Але цікаво, що команди вже двічі зустрічались на стадії плей-оф ЛЧ (півфінал-2002/03 та чвертьфінал-2004/05) і обидва рази далі проходили "червоно-чорні".

Трансляція матчу

Дивитися поєдинок можна на медіасервісах Volia TV та MEGOGO.

Пряма мова

Стефано Піолі (головний тренер Мілана): "Ми переживаємо виняткову подорож у Лізі чемпіонів. Ми знаємо, чого хочемо досягти й не забуваємо, з чого почали. Сподіваємося зробити все найкращим чином, зосереджено та спокійно. У нас є мотивація та амбіції.

Оскільки Інтер завжди має баланс, треба дуже добре підготовитися до завтрашнього поєдинку, а потім зрозуміти, яку інтерпретацію дати в матчі-відповіді. Це допоможе нам зіграти на найвищому рівні з усіх точок зору. Інтер – фаворит? Ми думаємо, що можемо перемогти будь-кого. Я намагаюся передати рішучість і концентрацію своїм гравцям.

Сподіваюся, я завжди можу виставити найкращий склад. Рафаель Леау має унікальні характеристики, якщо його не буде, зіграє інший гравець. Якщо він не зможе зіграти, його навіть не буде лаві запасних".

Сімоне Індзаґі (головний тренер Інтера): "Після нещодавніх осічок у чемпіонаті ми сказали самі собі, що повинні закрити вуха і почати крутити педалі. Вихід у півфінал Ліги чемпіонів, фінал Кубка Італії та останні результати у Серії А дали нам змогу якнайкраще підготуватися до майбутніх матчів. Завтра дербі, ми всі знаємо, яке воно має значення, і ми хочемо зіграти ідеальний матч.

Нам знадобляться холодна голова і гаряче серце. Щодо серця я не сумніваюся, а от головою треба вміти користуватися. У дербі обов'язково будуть підводні камені та несподівані події, нам потрібно бути до цього готовими.

Лаутаро Мартінес і Хоакін Корреа знову забивають? Я і сам був нападником... Вони не могли забити довгий час, але тепер знову це роблять. Я і раніше був спокійний стосовно цього. Вони повинні продовжувати в тому ж дусі. Завтрашній матч, безумовно, найважливіший у моїй тренерській кар'єрі".

Орієнтовні склади

Мілан: Меньян, Калабрія, К'єр, Томорі, Ернандес, Тоналі, Крунич, Діас, Беннасер, Леау, Жіру

Інтер: Онана, Дарміан, Ачербі, Бастоні, Дюмфріс, Барелла, Брозович, Чалханоґлу, Дімарко, Лукаку, Мартінес

Ставки букмекерів

Невеличким фаворитом гри вважають Інтер - 2.50, нічия - 3.20, перемога Мілана - 3.10.

Прогноз Чемпіона

Перемога Мілана - 2:1.

Інтер Ліга чемпіонів Мілан