Українська правда

Ексзахисник збірної Італії отримав п'ять років в'язниці за організацію договірного матчу

Олександр Булава — 5 травня 2023, 21:42
Ексзахисник збірної Італії отримав п'ять років в'язниці за організацію договірного матчу

Колишній захисник збірної Італії Армандо Іццо отримав п'ять років в'язниці за організацію договірного матчу.

Про це повідомляє La Gazzetta dello Sport.

31-річний Армандо Іццо був підозрюваним у справі про поєдинок з фіксованим результатом, яку розслідувала прокуратура Неаполя. Увагу останньої привернула гра дев'ятирічної давності між клубами Cерії B – Моденою та Авелліно.

У складі Авеліно Армандо Іццо виступав у період з 2012-го по 2014 рік. Прокуратура звинувачувала захисника у змові з двома партнерами по команді, які вплинули на результат матчу Модена - Авелліно у сезоні 2013/14, який завершився з рахунком 1:0.

В організації договірного матчу також взяв участь брат Армандо – його засудили до півтора року за ґратами. Прокуратура Неаполя звинуватила брата гравця в тому, що він входить до одного з мафіозних кланів Неаполя, який зробив ставку у розмірі 400 тисяч євро на гол Модени та отримав прибуток у 60 тисяч євро.

Сам захисник відкидає будь-які звинувачення та готується до апеляції.

"Дуже розчарований. Мене виправдали за звинуваченнями про матч 25 травня 2014 року, але засудили за гру 17 травня, у якій я навіть не грав. Прочитаю аргументацію [судді] зі своїми адвокатами, і ми подамо апеляцію", – заявив гравець після отримання вироку.

✅ Підписуйтесь на наш телеграм-канал, щоб завжди бути в курсі головних подій зі світу спорту!