Українська правда

УАФ направила запит до УЄФА щодо недопуску клубів з росії до проведення контрольних матчів

Віктор Слюсаренко — 2 лютого 2023, 18:25
УАФ направила запит до УЄФА щодо недопуску клубів з росії до проведення контрольних матчів

УАФ надіслала офіційний запит до УЄФА та Федерації футболу Туреччини про заборону проведення контрольних матчів під час зимової паузи за участю клубів з росії.

Про це повідомляє пресслужба УАФ.

"У передсезонний підготовчий період у низці країн клуби проводять товариські матчі, серед яких і представники росії. За інформацією з відкритих джерел та ЗМІ, останнім часом деякі з цих поєдинків пройшли у Туреччині. На жаль, такі матчі можуть мати місце й надалі.

Оскільки війна триває, щодня несучи життя українців як на полі бою, так і в їхніх будинках, лікарнях, дитячих садках, а положення ФІФА та УЄФА щодо цієї ситуації залишаються без змін, ми стверджуємо, що матчі з російськими командами неприйнятні, а участь членів європейської футбольної сім’ї в їх організації та безпосередньо у грі є порушенням розпоряджень УЄФА та підривом етичних засад і гуманістичних цінностей”, - йдеться у заяві УАФ.

У лютому минулого року ФІФА та УЄФА не допустили усі російські збірні та клуби до участі у змаганнях під егідою організацій. Причина - повномасштабне вторгнення російських військ на територію України.

Останній матч росія провела 14 листопада 2021, програвши Хорватії (0:1) у матчі групового раунду відбору на чемпіонат світу-2022.

УЄФА планує продовжити відсторонення російських команд від міжнародних змагань. Також росія втратила право проведення Суперкубку УЄФА-2023. На думку президента УАФ Андрія Павелка, УЄФА розпочне розглядати питання повернення російського футболу на європейську арену після завершення бойових дій.

Рано вранці 24 лютого росія здійснила ракетний обстріл та авіабомбардування більшості українських міст, а потім розпочала повномасштабне військове вторгнення. Війна проти росії триває вже 344-й день.

Українська асоціація футболу (УАФ)