Українська правда

Срна: Боремося не лише проти Росії, а й проти ФІФА

Олександр Булава — 20 січня 2023, 08:40
Срна: Боремося не лише проти Росії, а й проти ФІФА

ФІФА не турбує військове вторгнення Росії на територію України.

Про це розповів директор Шахтаря з футболу Дарійо Срна.

"Весь світ допомагає Україні, але ФІФА не допомагає у футболі. Це їхні обов'язки, і вони нічого не роблять. Те, що вони зробили з нами, неправильне. Вони знищать нас. Ми не просимо грошей, які нам не належать: ми хочемо захистити клуб, який 17 разів виступав на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Немає різниці, це ми чи якась інша команда з усієї країни. Ми хочемо, щоб вони захистили УПЛ, але відчуваємо, що боремося не лише проти Росії, а й проти ФІФА.

Вони поводяться так, ніби їх це не турбує. Що ми можемо зробити? Ми надто малі для них. Ми відновили нашу лігу самотужки. Втратили всього 2 клуби вищого дивізіону: Десну та Маріуполь. Решта вижила. Можете собі уявити, що ФІФА спостерігає за цим, коли люди вмирають, а футболісти грають під бомбами – але при цьому нічого не робить?

Ми всі дивилися ЧС-2022: з одного боку, ти бачиш усміхнених людей у ​​Катарі, добре організований турнір та високий рівень футболу, а з іншого – вони не дозволяють президенту Зеленському виступити перед фіналом із посланням про те, що відбувається.

Я запрошую їх до України на кілька днів. Хочу показати їм усе, хочу допомогти це трохи відчути. Після цього, можливо, вони зрозуміють, що ми заслуговуємо на захист”, – заявив Срна.

Шахтар Дарійо Срна