Українська правда

Юрист: У Мудрика не буде проблем з виїздом при трансфері до Арсеналу

Віктор Слюсаренко — 27 грудня 2022, 18:55
Юрист: У Мудрика не буде проблем з виїздом при трансфері до Арсеналу

У Михайла Мудрика не виникне труднощів з виїздом з України, якщо Шахтар вирішить продати гравця до Арсеналу чи іншого клубу.

Про це заявив спортивний юрист Ілля Скоропашкін.

"Є умови, які дозволяють спортсменам легально залишити Україну, незважаючи на війну.

З 27 вересня, відповідно до Постанови Кабміну №1082, перелік підстав для перетину кордону було розширено також і для спортсменів, які включені до складу спортивних клубів найвищих дивізіонів з ігрових видів спорту. При цьому, виходячи з тексту Постанови, маються на увазі не лише українські клуби, а й іноземні. Виходить, що при перетині кордону таким способом проблем не буде, але при собі потрібно мати підписаний контракт та офіційний лист міністра молоді та спорту до Держприкордонслужби про причини виїзду.

Але в такому разі Мудрику доведеться щомісяця отримувати листи-продовження його терміну перебування для участі в АПЛ, оскільки згідно з законом встановлено обмеження у 30 днів.

Чи є взагалі у спортсменів якісь пільги щодо перетину кордону та перебування за кордоном? Тільки у вищезгаданих випадках: для участі в офіційних спортивних заходах та під час виступу у складі команди вищого дивізіону. У жодних інших частинах пільги не передбачено", - зазначив Скоропашкін.

Нагадаємо Арсенал збільшив пропозицію щодо трансферу Мудрика.

Шахтар Арсенал Лондон Михайло Мудрик