Українська правда

УЄФА не зможе виключити СК Дніпро-1 з єврокубків - журналіст

Олександр Булава — 20 грудня 2022, 15:10
УЄФА не зможе виключити СК Дніпро-1 з єврокубків - журналіст

СК Дніпро-1 не загрожує дискваліфікація від УЄФА.

Про це розповів ведучий програми ТаТоТаке Михайло Співаковський.

"УЄФА не може виключити СК Дніпро-1 з єврокубків, бо це не її юрисдикція. Є спеціальна палата по вирішенню спорів і це палата ФІФА, яка вже цю проблему підіймала, коли була знаменита справа Джаби Канкави. Тоді СК Дніпро-1 нормально "покошмарили", але формально він якось "відмився".

Зараз, враховуючи, що структурно і юридично у клубі нічого не змінилося, важко уявити, що ця штука піде по другому колу. Це перше.

Друге. Навіть якщо ця палата спорів доведе, що СК Дніпро-1 і Дніпро мають певну автентичність, вони не можуть виключити команду з єврокубків і дискваліфікувати. Оскільки почнуться скарги, позови, судові засідання і це затягнеться надовго.

Третє. Щодо того, що там "стирчать вуха УАФ". Це дивно, адже свого часу саме УАФ захищала СК Дніпро-1 перед ФІФА, коли треба було довести, що СК Дніпро-1 не Дніпро. І коли УАФ ліцензувала СК Дніпро-1 – вона фактично визнала, що це новий клуб. І зараз йти проти самих себе трохи дивно", – сказав Співаковський.

Раніше повідомлялося, що Дніпро-1 можуть дискваліфікувати з єврокубків.

Нагадаємо, СК Дніпро-1 посів у групі Е Ліги конференцій другу сходинку і пробився в 1/16 фіналу турніру, де зіграє з АЕК Ларнака. Перший поєдинок відбудеться на Кіпрі 16 лютого о 22:00.

СК Дніпро-1