Українська правда

Зеленського просять ветувати закон про медіаправа для клубів УПЛ

Олександр Булава — 14 вересня 2022, 16:12
Зеленського просять ветувати закон про медіаправа для клубів УПЛ

На сайті офісу президента України з'явилася петиція Про накладення вето на ухвалений законопроект №7719 Про внесення змін до Закону України Про фізичну культуру та спорт, що забороняє національним асоціаціям та лігам розпоряджатися медіаправами.

Автором петиції на сайті президента виступила Глебова Катерина Юріївна. Вона заявляє про те, що внесені зміни до Закону України Про фізичну культуру та спорт суперечать європейським моделям спорту. Тепер великі клуби отримуватимуть увесь прибуток, а малі залишаться ні з чим.

"Ініціювали поправку 5 футбольних клубів Української Прем'єр-ліги, які відмовилися від контракту на централізований маркетинг з іноземною компанією та транслюють свої матчі на телеканалі 2+2.

Відверто лобістське рішення, прийняте на користь приватних футбольних клубів та приватного ТБ-каналу, поширюється на весь український спорт та руйнує фундаментальні засади солідарної системи у спорті.

З огляду на зміни права на продаж ТБ-трансляцій переходять від організаторів змагань учасникам. Це руйнує ідею колективного продажу та фундаментальний принцип солідарності, закладений в основу європейської моделі спорту. Великі приватні клуби матимуть усі, а малі клуби залишаться ні з чим", - йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, що Верховна Рада визначила невідкладними та прийняла за основу та в цілому поправки до Закону України "Про фізичну культуру та спорт" про розмежування спортивних заходів та змагань.

Чемпіонат України, УПЛ