Головне

Порошенко хоче судитися з Кварталом 95 через висловлювання президента Інгульця

Юристи подають низку запитів і готують позов до суду
04.08.2022 13:24 8208 0
Порошенко хоче судитися з Кварталом 95 через висловлювання президента Інгульця

Джерело - Чемпіон.

Студія Квартал 95 в ефірі загальнонаціонального телемарафону поширила відвертий наклеп проти п'ятого президента України, який спрямований на руйнування внутрішньої єдності в країні в умовах війни. 

Про це заявив адвокат Ілля Новіков.

"Минулого тижня, того самого дня, коли ми дізналися про страту азовців у Оленівці, в ефірі Єдиного телемарафону була гумористична програма, так звана "Байрактар News", яку виробляє студія Квартал 95. В цій програмі вони виклали інтерв'ю Олександра Поворознюка.

Цей ролик на їхньому YouTube-каналі вже має 200 тисяч переглядів, де Поворознюк стверджує, що Порошенко вкрав в нього гроші - 30 мільйонів. Ми як адвокати Порошенка висловлюємо його позицію і обурені тим, що на державні гроші, на гроші платників податків людей змушують дивитися таке лайно.

Тому ми сьогодні подаємо кілька запитів, метою яких є з'ясувати, що взагалі відбувається, чим займається Студія Квартал 95, на які гроші? Чи державного бюджету, чи з бюджету каналу 1+1, у слоті якого була ця програма, їм сплачують за розповсюдження наклепу. Чи це має стосунок до якихось офшорних компаній, бо ми не впевнені, хто власник цього YouTube-каналу.

Нас дуже цікавить позиція Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, якої саме думки вони про цю ситуацію. Ми вже бачимо, що власник цього YouTube-каналу - Студія Квартал 95 - починає відповзати, бо той ролик, який я згадував, протягом цих вихідних називався "Скільки грошей Порошенко вкрав у Поворознюка", зараз називається щось на кшталт "Що Поворознюк запитає в Зеленського після перемоги".

Після того, як ми це з'ясуємо для себе, ми будемо ухвалювати рішення про те, чи подавати позов і до кого. Я нагадую, що було б смішно судитися з Поворознюком. Нас цікавить не він, нас цікавить виключно на яких підставах і за чий кошт відбувається ця продукція в ефірі телемарафону", - йдеться у заяві адвоката Іллі Новікова.

Коментарі ()