Головне

Єврокубків стало більше. Куди потрапили українські клуби

10.05.2021 13:12 2769 0
Єврокубків стало більше. Куди потрапили українські клуби

Завершився чемпіонат України з футболу сезону 2020/2021 і стали відомі всі учасники єврокубків від нашої країни в наступному сезоні.

Україна буде мати в своєму активі одну команду в груповому етапі Ліги чемпіонів, і ще одну в кваліфікації до цього турніру. 

Одна команда почне цей єврокубковий сезон в Лізі Європі. Зоря отримає це право або як бронзовий призер чемпіонату, або як володар Кубка України.

І дві команди з України точно зіграють в новому єврокубковому турнірі - Лізі конференцій.

Ліга чемпіонів

Чемпіонство Динамо Київ цього сезону дає ще право потрапити відразу в основну стадію найсильнішого турніру світу. Кияни дізнаються своїх суперників 26 серпня.

А от Шахтар, який посів друге місце в УПЛ вперше за п'ять років і виступлять у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Гірники вже з новим тренером стартуватимуть в третьому раунді кваліфікації. Перших суперників вони дізнаються 19 липн, а перші матчів проведуть 3-4 серпня.

У разі перемоги в першому протистоянні, Шахтар зіграє в раунді плей-оф, перемога в якому дозволить зіграти в групі Ліги чемпіонів. Поразка в кожному з раундів буде означати виліт в груповий етап Ліги Європи.

Ліга Європи

Тут Україну представлятиме тільки луганська Зоря. А оскільки УЄФА запустив третій єврокубковий турнір, то бронзовий призер / володар Кубка України буде починати з плей-оф раунду кваліфікації, де на цій стадії зіграють 20 команд, які поділяться на 10 пар.

Суперників українці дізнаються 2 серпня. У разі програшу в плей-оф раунді Зоря опуститься в групову стадію Ліги конференцій.

Ліга Конференцій

У новоспеченому турнірі зіграють дві команди

У другий раунд кваліфікації потрапила полтавська Ворскла. І На цьому етапі турніру зіграє відразу 90 колективів!

Після перемоги в цьому раунді полтавський колектив вийде в третій раунд, де може приєднатися до іншого українського клубу.

Адже туди забезпечив собі прописку Колос із Ковалівки. Команда Костишина стартує в Лізі Конференцій, де до 55 переможцям минулого раунду приєднаються ще сім, серед яких і український клуб.

Після третього раунду кваліфікації всіх переможців чекає раунд плей-оф, в якому визначаться 22 переможця, що вийшли в групу Ліги конференцій.

Коментарі ()