Головне

Європейська Суперліга від JP Morgan отримає €3,25 млрд

Кошти на запуск ліги будуть надані банком JP Morgan
20.04.2021 08:08 3045 0
Європейська Суперліга від JP Morgan отримає €3,25 млрд

Джерело - sport.ua.

Нова Європейська Суперліга, судячи з фінансових умов і контрактами, буде проводитися як мінімум 23 роки. 

Про це повідомляє The Financial Times.

Турнір може стартувати вже у наступному сезоні 2020/21.

Гроші на запуск ліги будуть надані банком JP Morgan, який зобов'язується надати грант на інфраструктуру в розмірі 3,25 млрд євро, які буде розділені між клубами в якості привітального бонуса.

Інвестиційний банк США надав угоду по кредитному фінансуванню з амортизацією протягом 23 років і забезпеченням майбутніх прав на трансляцію турніру, повідомили джерела, знайомі з умовами.

У заяві Суперліги було сказано: "Турнір буде побудований на стійкому фінансовому фундаменті, всі клуби-засновники зобов'язуються прийняти структуру витрат. В обмін на свої зобов'язання клуби-засновники отримають одноразову суму в розмірі 3,5 млрд євро виключно для підтримки своїх планів інвестицій в інфраструктуру і компенсації наслідків пандемії COVID-19".

Нагадаємо, 12 клубів-грандів офіційно оголосили про створення нової Європейської Суперліги. І тепер вони під загрозою виключення навіть з поточного сезону єврокубків.

План Суперліги загрожує зруйнувати Лігу чемпіонів та перевернути всю структуру європейського футболу, побудовану на системі національних ліг, де клуби змагаються і можуть підвищуватися або знижуватися в класі в залежності від їх результатів.

Коментарі ()