Головне

Динамо - Шахтар: анонс і прогноз Суперкубку України

Чемпіон анонсує матч Суперкубку України між київським Динамо та донецьким Шахтарем
28.07.2019 07:29 7269 1
Динамо - Шахтар: анонс і прогноз Суперкубку України

  Динамо – Шахтар

Суперкубок України
Чорноморець, Одеса, 28 липня, 21:00
Головний арбітр: Віталій Романов
Асистенти арбітра: Олександр Войтюк, Володимир Володін
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула

Два українських суперклуби Динамо та Шахтар зійдуться у черговому протистоянні, цього разу у матчі за Суперкубок України.

Матч відбудеться в Одесі на стадіоні Чорноморець, початок – о 21:00.

До матчу Шахтар підходить як чинний чемпіон та володар Кубка України. У міжсезоння "гірники" змінили головного тренера, яким став португальський спеціаліст Луїш Каштру. Насамперед він на передсезонних зборах хотів добитися рівноваги у грі команди.

У контрольних матчах тренер випробував нову схему 4–3–3, де роль єдиного опорного півзахисника виконував Тарас Степаненко.В останньому матчі "гірники" складом наближеним до основного розібралися із Олімпіком – 3:0.

В свою чергу у Динамо виникли серйозні проблеми із складом, після першого збору у Австрії кияни повернулися із 8 травмованими гравцями. Нещодавно півзахисники Віктор Циганков, Міккель Дуелунд і Олександр Андрієвський успішно пройшли реабілітацію після травм. Іспанський нападник Фран Соль повернеться наступного тижня. Однак всі ці гравці не зможуть допомогти Динамо у матчі за Суперкубок України, їх повернення можливе лише до старту Прем’єр-ліги.

Також гравці Динамо не надто яскраво проявили себе у контрольних матчах. Зокрема в останній зустрічі кияни поступилися новачку Прем’єр-ліги Колосу із рахунком 1:3.

Орієнтовні склади:

Шахтар: П'ятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Тете, Алан Патрік, Маркос Антоніо, Тайсон, Мораес

Динамо: Бойко, Миколенко, Кадар, Кендзьора, Пиварич, Сидорчук, Буяльський, Шепелєв, Караваєв, Гармаш, Вербич

Слова

Луїш Каштру (головний тренер Шахтаря): "Ми повинні поважати Динамо, враховуючи, як багато вони домоглися та яким суперником є для них Шахтар. Ця команда зазвичай намагається перевести свого опонента на один із флангів, потім змінити його і здійснити атаку. В останній третині поля часто йдуть подачі до штрафного, що змушує нашу лінію оборони сідати, через що в цій зоні багато футболістів. Динамо є дуже небезпечним, тому в жодному разі не слід фокусуватися на одному гравцеві. Буде максимальна увага до всієї команди".

Олександр Хацкевич (головний тренер Динамо): "На кону - трофей, але, крім цього майбутній поєдинок покаже, наскільки нам вдалося підготуватися до сезону. Ну а ігрові кондиції будемо набирати через матчі".

Цікаві факти:

• Шахтар вигравав Суперкубок України 7 разів, Динамо - 6;

• Найбіліша перемога сталася у 2010 році Шахтря розгромив Таврію – 7:1

• Шість разів переможець Суперкубка визначався у серії післяматчевих пенальті.

 Найбільша перемога Динамо над Шахтарем - 3:0. І навпаки, гірники перемагали біло-синіх з аналогічним рахунком;

 Кращим бомбардиром очних зустрічей в чемпіонаті України є динамівець Андрій Шевченко, на його рахунку 6 м'ячів. Андрій Ярмоленко має п'ять точних ударів. У складі суперника найрезультативніші Жадсон і АлексТейшейра (по 5 м'ячів);

Прогноз Чемпіона1:3

Коментарі ()