Головне

Тоттенгем - Боруссія Д: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

13.02.2019 12:10 2669 0
Тоттенгем - Боруссія Д: анонс і прогноз матчу Ліги чемпіонів

Джерело - Чемпіон.

Тоттенгем - Боруссія Д

Ліга Чемпіонів. 1/8

Вемблі, Лондон. 13 лютого, 22:00

Головний арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Іспанія)

Асистенти арбітра: Пау Себріан Девіс, Роберто дель Паломар (Іспанія)

Четвертий арбітр: Хав'єр Естрада (Іспанія)

У середу, 13 лютого, відбудеться перший поєдинок 1/8 фіналу між лондонським Тоттенгемом і дортмундською Боруссією. Зустріч пройде в Лондоні на легендарному стадіоні Вемблі. Стартовий свисток іспанця Антоніо Мігеля Матеу Лаоса прозвучить о 22:00 за Києвом.

Майбутні суперники по-різному вийшли в плей-оф. Боруссії дісталася проста група з ослабленим Атлетіко та відверто "мертвим" Монако. За рахунок більшої перемоги над іспанцями в домашньому поєдинку команда Люс'єна Фавра кваліфікувалася у плей-оф ЛЧ з першого місця.

У Тоттенгема все було набагато складніше. Тільки нічия в останньому турі на Камп Ноу і невиграш Інтером домашнього матчу проти ПСВ дозволили шпорам зі скрипом пролізти у матчі на виліт. Але це ще не означає, що англійці будуть аутсайдерами. Букмекери, наприклад, дуже близько оцінюють шанси обох команд. Вихід будь-якого клубу із цієї пари у чвертьфінал ні для кого не стане сюрпризом.

  Також: Футбол 1 онлайн - дивитися пряму трансляцію

Напередодні першого матчу і англійці, і німці мають серйозні кадрові проблеми. У господарів у стартовому складі ми не побачимо Делле Аллі, Бена Девіса і, швидше за все, Гаррі Кейна і Ерік Ламелу. Також через хворобу ризикує пропустити зустріч Ерік Дайєр. Гості не зможуть розраховувати на Марко Ройса, Лукаша Піщека, Юліана Вайґля і Франциска Алькасера. Також може не зіграти Мануель Аканджі.

Тоттенгем останнім часом вже навчився вигравати без Кейна, але плей-оф Ліги чемпіонів - це зовсім інший турнір. І хоча джмелі останнім часом трохи здали і вже навіть не можуть зберегти перевагу в 3 м'ячі (останній матч проти Гоффенгайма), у єврокубках молодій команді втрачати нічого.

Звичайно ж, заради перемоги в чемпіонаті Боруссія може пожертвувати єврокубками, все-таки 7-й рік без Срібної салатниці дуже сумно, а 5 очок відриву від Баварії ще потрібно якось утримати. Але нинішній знекровлений Тоттенгем далеко не та команда, якій можна відразу ж здаватися у полон. Боротьба буде наполегливою.

Орієнтовні склади:

Тоттенгем: Льоріс,Тріпп'єр, Алдервейрелд, Санчес, Вертонген, Сіссоко, Дайер, Вінкс, Еріксен, Мін, Льоренте

Боруссія ДБюркі, Хакімі, Діалло, Загаду, Геррейру, Ділейні, Вітсель, Санчо, Філіпп, Ларсен, Гетце

Слова

Маурісіо Почеттіно (головний тренер Тоттенгема): "Вірю, що ми можемо перемагати в кожному матчі, але знаємо, наскільки це важкий турнір. Ми зустрічаємося з командою, яка очолює таблицю німецького чемпіонату. Віримо, що здатні обігрувати кого завгодно, незважаючи на повагу до суперника. У нас позамежна мотивація, оскільки це 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Кожен хоче грати, усі приємно схвильовані, але про минулий сезон ми не думаємо. Просто треба бути готовими до гри на найвищому рівні, яку ми здатні демонструвати".

Люс'єн Фавр (головний тренер Боруссії): "Нам потрібно швидше забути матч з Гоффенгаймом. Перед такими іграми варто думати в позитивному ключі. Тоттенгем займає третє місце в англійській прем'єр-лізі, що говорить саме за себе. Нам доведеться несолодко. Але ми думаємо тільки про цей матч, а потім вже перемкнемося на бундеслігу. Тоттенгему не допоможуть Кейн і Аллі, але і ми втратили кількох футболістів. Ми не збираємося говорити про тих, хто не вийде на поле, використовуючи це як відмовки".

Цікаві факти:

- усі чотири попередні зустрічі Тоттенгема і Боруссії відбулися в останні три сезони. З 2016-му році на аналогічній стадії обидва поєдинки виграв німецький клуб, в 2017 в груповому раунді - англійська команда. У всіх чотирьох зустрічах було забито 3 і більше м'ячі і тільки раз одна з команд не змогла розпечатати ворота суперників.

- загалом, більше м'ячів у ворота Тоттенгема забила Боруссія. 7 проти 6 у Тоттенгема.

- Тоттенгем переміг в останніх трьох зустрічах. Натомість Боруссія не може похизуватися подібними показниками - 2 нічиї та одна поразка.

  Актуально: Боруссія Д втратила ключових гравців перед матчем Ліги чемпіонів

- своє ім'я шпори отримали на честь середньовічного лицаря сера Генрі Персі (1364-1403), якого за запальний характер називали Гаррі Гаряча шпора (Hotspur) і згодом став головним героєм п'єси Шекспіра Генріх V.

- зазвичай Боруссію називають ініціалами BVB або чорно-жовтими через клубні кольори. Інше прізвисько Боруссії - Die Borussen (Прусси) - декілька вводить в оману. Назва відноситься до пива, зробленого колись у місцевій пивоварні, а не до історичної області. Дортмунд знаходиться на заході Німеччини, а Пруссія розташовувалася на північному сході

Також: Трансляція Тоттенгем - Боруссія Дортмунд: онлайн 13.02.2019

Прогноз Чемпіона: 3:1

Коментарі ()