Українська правда

Впевненість з Італією та провал з Марокко. Всі товариські матчі збірної України 2018-го. ВІДЕО

Valeriy Ruchka — 31 грудня 2018, 07:00
Впевненість з Італією та провал з Марокко. Всі товариські матчі збірної України 2018-го. ВІДЕО

Збірна України цього року крім матчів у Лізі націй зіграла ще шість товариських поєдинків. В яких лише двічі тріумфувала.

Чемпіон пропонує згадати як це було.

Товариська гра

23 березня

Україна - Саудівська Аравія 1:1

Голи: 1:0 - 32 Кравець, 1:1 - 38 Аль Мувалад.

Матч проти Саудівської Аравії був для збірної України першим у 2018 році. За домовленістю між командами він відбувався на нейтральному полі - в іспанському місті Марбелья.

Збірна України вийшла вперед на 32-й хвилині. Євген Коноплянка навісив з лівого флангу на Артема Кравця, який з лінії воротарського майданчика головою спрямував м'яч у ворота.

Аравійці зрівняли рахунок за 6 хвилин. Вони подали кутовий, українці програли верхову боротьбу і дозволили Саїду Аль-Муваладу впритул розстріляти ворота.

27 березня

Японія - Україна -1:2 (1:1)

Голи: 0:1 - 21 Ракицький, 1:1 - 41 Макіно, 1:2 - 69 Караваєв

Гра виявилася інтенсивнішою, аніж матч українців з Саудівською Аравією. Спершу класний гол дальнім ударом (не без допомоги рикошету) забив Ярослав Ракицький. Потім японці відігралися, натиснувши на наше слабке місце – гол зі стандарту.

Другий тайм ліпше розпочав представник Азії. Однак Україна терпляче дочекалася свого шансу і забила другий гол зусиллями Коноплянки та Караваєва.

31 травня

Україна - Марокко 0:0

Марокканці володіли ініціативою більшість ігрового часу, створили декілька моментів, проте українців виручив Андрій П'ятов. Українці фактично не мали нагоди завдяки надійній грі суперника в обороні та не дуже злагодженим наступальним діям.

3 червня

Албанія – Україна 1:4 (0:3)

Голи: 0:1 – 31 Коноплянка, 0:2 – 35 Ярмоленко, 0:3 – 45 Ярмоленко, 1:3 – 89 Ндой, 1:4 – 90 Коноплянка

Команди зустрілись у французькому Евіані на стадіоні Каміль Фурньє. Матч обслуговувала французько-швейцарська бригада арбітрів.

У складі української збірної по дублю на свій рахунок записали Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко.

10 жовтня

Італія - Україна 1:1

Голи: 1:0 – 55 Бернардескі, 1:1 – 62 Маліновский.

Збірна України розписала мирову проти завжди грізної збірної Італії.

На гол італійця Бернардескі на 55-й хвилині, підопічні Шевченка відповіли влучним пострілом Маліновського на 62-й.

20 листопада

Туреччина - України 0:0

Матч проти Туреччини в Анталії став для збірної України останнім у 2018 році. Головний тренер нашої команди Андрій Шевченко вирішив перевірити у ньому молодь.

У складі збірної дебютували два гравці - захисник Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі, а форвард Мар’ян Швед, з’явився у другому таймі на заміну.

Українці краще виглядали у першій половині гри. Проте, по перерві ініціативу перехопили турки. М’яч впродовж гри двічі влітав у ворота Андрія Луніна, але господарі поля забивали з порушенням правил.

У підсумку в матчі було зафіксовано нічию 0:0.