Головне

Ліга Європи. Спортінг - Ворскла: анонс і прогноз матчу

13.12.2018 08:10 2438 0
Ліга Європи. Спортінг - Ворскла: анонс і прогноз матчу

Джерело - Чемпіон.

Спортінг - Ворскла

Ліга Європи. Груповий етап, 6-й матч

Ештадіу Жозе Алваладе, Лісабон. 13 листопада, 22:00

Головний арбітр: Мануель Шюттенгрубер 

Асистенти арбітра: Роланд Бранднер, Роберт Штайахер

Додаткові асистенти: Олівер Драхта, Дітен Мукенхаммер

Четвертий арбітр: Штефан Куер (Австрія)

Тренерський штаб господарів у поєдинку проти Ворскли дасть відпочити великій групі основних гравців і перевірить у справі резерв. Тому прогноз складу Спортінга це більше спроба вгадати, бо неможливо передбачити, що задумує Марсел Кейзер на майбутній матч.

У гостей головна складність криється в середній лінії. Всі травмовані гравці полтавців - або центрхави, або праві півзахисники. Ці два завдання тренерському штабу Ворскли в четвер і доведеться вирішити. Очікуємо, що трикутник у середині поля складуть Чеснаков, Скляр і Сапай, а правіше вийде Сергійчук. Не виключаємо, що Василь Сачко вирішить випустити двох форвардів (ризикувати вже все одно нічим): тоді Сергійчука в основі замінить Карека.

З таким підбором гравців, який готує на Ворсклу суперник, у полтавців однозначно мають бути шанси. Втім, пару тижнів тому навіть дубль Арсеналу зумів розкати зелено-білих, але спишемо той конфуз на форс-мажор у вигляді перенесення гри. Цей поєдинок повинен вийти непоступливим і в боротьбі. Однак навряд чи для команди Василя Сачка календарний рік завершиться хеппі-ендом у вигляді перемоги в Португалії. Навіть на голи, зізнатися, надії небагато. Хіба що допоможе суперник, який стабільно пропускає в останні тижні.

Орієнтовні склади:

Спортінг: Рібейру, Акунья, Пінту, Коутс, Рістовскі, Фернандеш, Петрович, Кабрал, Маркес, Монтеро, Діабі

Ворскла: Шуст, Артур, Чижов, Даллку, Пердута, Скляр, Чеснаков, Ребенок, Сапай, Сергійчук, Коломоєць

Цікаві факти:

- учасники плей-офф від групи Е Ліги Європи вже відомі: Арсенал і Спортінг. За будь-яких результатів у четвер обидва суперники в такому порядку і фінішують: каноніри перші, леви - другі.

- єдина локальна інтрига залишається в боротьбі за третє місце, на яке претендують Ворскла і Карабах. У заочних опонентів рівна кількість очок, у полтавців краща різниця м'ячів, тому у разі програшів обох претендентів команда Сачка буде третьою.

- поєдинок першого кола між Спортінгом і Ворсклою завершився перемогою лісабонців 2:1. Полтавці відкрили рахунок у дебюті зустрічі, але на першій і третій компенсованих хвилинах другого тайму пропустили двічі.

- з моменту останньої зустрічі між суперниками у лісабонських левів змінився наставник. Тепер команду тренує Марсел Кейзер, який зайняв посаду на початку листопада. При новому головкомі Спортінг виграв всі п'ять матчів.

- тільки в одній грі з Кейзером на тренерському містку лісабонці забили менше трьох голів за гру. Але при цьому, також стабільно в кожній грі Спортінг по разу пропускає.

- для Ворскли поєдинок у Лісабоні стане заключним у 2018 році. Рік полтавці змастили, програвши п'ять із шести останніх зустрічей. Причому забити вдалося тільки в заключному перед Спортінгом матчі у ворота бідного Чорноморця. До речі, цей єдиний гол і приніс ворсклянам єдині за місяць три очки.

австрійському рефері Мануелю Шюттенгруберу всього 35. Раніше він ніколи не судив матчі "Спортинга" або "Ворскли". Рік тому він був четвертим арбітром на матчі Ліги Європи між "Олександрією" і "Астрою", який команда Володимира Шарана виграла 1:0.

Прогноз Чемпіона: 3:0

Коментарі ()