Головне

Ліга Європи. Динамо - Яблонець: анонс та прогноз матчу

13.12.2018 07:00 9172 2
Ліга Європи. Динамо - Яблонець: анонс та прогноз матчу

Джерело - Чемпіон.

Динамо - Яблонець

Ліга Європи. Група К, 6-й тур

НСК Олімпійський, Київ, 13 грудня, 19:55

Головний арбітр: Вільяммюр Орарінссон

Асистент арбітра: Гюльфі Сігурдссон, Йоханн Гудмундссон

Додаткові асистенти: Івар-Оррі Крістьянссон, Тороддюр Хялталін

Четвертий арбітр: Біркір Сігурдарсон (усі - Ісландія)

Як такої інтриги в цьому поєдинку немає. У попередньому п'ятому турі динамівці в переможному виїзному матчі проти Астани забронювали за собою дострокове перше місце в групі. А ось Яблонець в тому ж турі після домашньої поразки від Ренна так само достроково зарезервував за собою останню сходинку в груповому квартеті. Так що суперники можуть собі дозволити зіграти "від душі". Тобто, без оглядувань на тили і турнірне становище.

Однак вважати, що ця гра буде обопільно легкою або прохідною, все ж неправильно. Напевно обидві команди захочуть вдало завершити єврокубковий рік. Для Динамо можлива перемога - шанс красиво довести вкотре свою перевагу в групі, а також подякувати вболівальникам за підтримку. Та й про фінансовий бік перемоги теж забувати не варто. Як і про можливість взяти реванш за прикру виїзну нічию в першій грі (2:2). До того ж, як-то негоже було б закінчувати рік на мінорній ноті після 4:0 у Львові. А ось для Яблонця можлива перемога - шанс хоча б тихенько наостанок грюкнути дверима в Лізі Європи. І частково реабілітуватися за несподівану поразку в останньому турі чемпіонату Чехії від аутсайдера Корвіни (1:2).

  Важливо: Трансляція Динамо - Яблонець: дивитися онлайн 13.12.2018

З іншого боку, при відсутності серйозних турнірних завдань ця гра стає для тренерів своєрідним плацдармом для експериментів. У першу чергу це стосується наставника "біло-блакитних". Вбачається, що Олександр Хацкевич в останній грі команди в 2018-му випустить на поле напівекспериментальні склад, давши можливість пограти тим гравцям, хто з тієї чи іншої причини протягом сезону не мав достатньо ігрового часу.

Окремо потрібно сказати про місце проведення цього поєдинку. Після того, як УЄФА вирішив перенести гру Ліги чемпіонів між Шахтарем і Ліоном з Харкова до Києва, і цей матч точно відбудеться в середу, підготовка газону НСК Олімпійський до гри Динамо буде відбуватися в екстремальних умовах. Власне, і самі команди готуватимуться до матчу не по стандартній процедурі. Тобто, обов'язкового передматчевого тренування на Олімпійському не буде. Динамівці проведуть протокольну розминку на своїй базі в Конча-Заспі, а ось чеські футболісти потренуються на стадіоні Динамо.

  Також: Футбол 1 онлайн - пряма трансляція

Але де б не відбувся цей поєдинок, гостьовий сектор у цьому матчі буде пустувати. За інформацією офіційного сайту Яблонця, клуб не зміг загітувати своїх фанів на поїздку до Києва. На автобусний тур до столиці України не змогли назбирати мінімального числа бажаючих (35 осіб), тому виїзд уболівальників був офіційно скасований.

А ось футболісти і функціонери Динамо активно запрошують своїх уболівальників на стадіон. Зокрема, президент віце-чемпіонів України Ігор Суркіс в своєму резонансному інтерв'ю закликав любителів футболу прийти на Олімпійський і в середу, і в четвер, щоб підтримати дві українські команди в єврокубках. Підопічні Ігоря Михайловича записали відеозвернення, в якому запрошують усіх шанувальників підтримати команду на стадіоні. Зокрема, у цьому ролику фігурував і бразилець Че Че, який приємно здивував знанням російської мови.

Орієнтовні склади:

Динамо: Бойко, Кендзьора, Шабанов, Бурда, Миколенко, Сидорчук, Че Че, Сідклей, Циганков, Шапаренко, Бєсєдін

Яблонець: Груби, Ганоусек, Лишка, Говорка, Голеш, Гюбшман, Соболь, Кубіста, Травнік, Храмоста, Долежал

Слова:

Олександр Хацкевич (головний тренер Динамо): "Результат першого матчу з Яблонцем ми не змінимо. Треба враховувати і погодні умови на той момент. Зрозуміло, що Яблунець команда більш силова, яка використовує фланги, є футболісти з високою антропометрією. Налаштовуємося більше контролювати м'яч, грати в атаку. Але також повинен бути баланс між атакою і обороною: треба буде як бігти вперед, так і назад; грати з м'ячем і без м'яча".

Петр Рада (головний тренер Яблонця): "Динамо як і раніше показує дуже серйозну якість гри, а в нашій команді всі повністю здорові".

Цікаві факти

- Динамо достроково гарантувало собі перше місце в групі, тоді як суперник киян Яблонець вже не покине останній рядок.

- Два стартові матчі Динамо завершило з однаковим рахунком 2:2, а потім двічі обіграло Ренн - 2:1 на виїзді, 3:1 вдома. У п'ятому турі кияни на виїзді відсвяткували мінімальну перемогу над Астаною і достроково забезпечили собі вихід в 1/16 фіналу.

- Український клуб у четвертий раз фінішував на першому рядку у своїй групі Ліги Європи - це на один раз менше рекорду Зальцбурга. Мотивації перед зустріччю з Яблонцем киянам може додати той факт, що вони ніколи раніше не проходили груповий етап без поразок.

- Яблонець в п'яти стартових турах набрав два очки. У двох останніх гостьових матчах чехи зазнали поразки - 1:2 від Астани і 0:1 від Ренна. В останньому випадку Яблонець вперше не зумів забити на цьому груповому етапі.

Прогноз Чемпіона: 2:1

Коментарі ()