Головне

Ліга Європи: Астана - Динамо: анонс і прогноз матчу

29.11.2018 06:48 10065 0
Ліга Європи: Астана - Динамо: анонс і прогноз матчу

Джерело - Чемпіон.

Астана - Динамо

Ліга Європи. Група К, 5-й матч

Астана-Арена, Астана. 29 листопада, 17:50

Головний арбітр: Іван Бебек (Хорватія)

Асистенти арбітра: Томіслав Петрович, Міро Гргич (обидва - Хорватія)

Четвертий арбітр: Горан Патакі (Хорватія)

В Астані зіграють лідери групи К, і в разі нічийного результату Динамо вже гарантує собі плей-офф Ліги Європи (а в останньому турі стане зрозуміло - з першого або другого місця підопічні Олександра Хацкевича зроблять крок у євровесну), та й Астані, у такому випадку, залишиться тільки не програти з великим рахунком у Ренні. Хоча, якщо у другому матчі групи, у Чехії, Яблонець з Ренном зіграють внічию - чого теж не варто виключати, якщо згадати перший поєдинок (тоді бретонці вирвали перемогу, забивши "точку" в компенсований час) - матч в Астані та зовсім може завершитися як завгодно.

Розглянемо варіанти перемоги однієї з команд. І отримуємо наступне: 1) якщо виграє Астана - у казахстанців буде другий поспіль плей-офф (і вперше - перше місце в групі), динамівцям треба буде дивитися на результат матчу в Чехії - але, однозначно, не програти потім вдома Яблонцю; 2) в разі перемоги Динамо і перемоги Яблонця - по суті, Астана теж в плей-офф; якщо ж в Чехії переможе Ренн - тоді підопічним Григорія Бабаяна не можна буде програвати у Франції. Складно? Ні, не особливо. Розклади ясні - і, більш-менш зрозуміло, чому букмекери вважають нічийний результат в Астані трохи більш імовірним, ніж перемогу господарів і, тим більше, гостей. 

Читайте також: Футбол 1 онлайн - дивитися пряму трансляцію

На стороні Астани завжди грає фактор свого поля - це і штучне покриття Астана-Арени, і зміна клімату (в Казахстані, на відміну від України, вже зима повним ходом - ну, крім півдня, звичайно, але в Астані стовпчик термометра впевнено перевалив за "-10", добре ще, що на стадіоні дах закрили - але зате на поле конденсат може утворитися, якщо його перед грою полити - Атлетіко і Бенфіка, наприклад, до такого явно не були готові. Які можуть бути козирі у Динамо, якщо врахувати травми Бесєдіна, Буяльського та Піварича? Хіба що молодь - Миколенко, Шапаренко, Шепелєв, Циганков - може видати толковий перфоманс. Або зв'язка Кендзьора-Вербич спрацює не гірше, ніж в Олександрії.

Тож чекаємо на гарний футбол...

Орієнтовні склади:

Астана: Еріче, Рукавина, Анічич, Логвіненко, Шомко, Маєвський, Томасов, Кляйнхайслер, Алмейда, Мутазаєв, Кабананга

Динамо: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Шапаренко, Циганков, Сідклей, Вербич

Григорій Бабаян (головний тренер Астани): "Для нас дуже важлива і складна гра. Динамо - це сильна команда і фаворит нашої групи. Тренуємося і готуємося до завтрашньої гри. Будемо робити все, щоб добитися потрібного результату".

Олександр Хацкевич (головний тренер Динамо): "Астана не перший рік бере участь у єврокубках, як в минулому році, так і в нинішньому, ситуація була однаковою, тому вони знають, як потрібно готуватися. Я не вважаю, що для нас стане перевагою той факт, що суперник не має ігрової практики, а ми перебуваємо в тонусі. Ми можемо тільки робити припущення. А все буде вирішуватися завтра на футбольному полі".

Цікаві факти:

- Це буде друга зустріч Астани і Динамо в єврокубках (перша була в 1-му турі). Чемпіон Казахстану ніколи раніше не грав з українськими клубами, а київська команда в раунді плей-офф Ліги Європи 2013/2014 переграла Актобе із загальним рахунком 8:3 (5:1, 3:2).

- Динамо п'ять разів брало участь у груповому раунді Ліги Європи і лише в розіграші турніру 2011/2012 не змогло вийти в плей-офф. Для Астани це третя група ЛЕ, в минулому сезоні команда вперше вийшла в 1/16, де програла Спортінгу (0:3; 3:3).

- Асистент головного тренера Динамо Максим Шацьких грав у складі Астани в 2009 році. За команду, яка ще називалася Локомотив, він зіграв 15 матчів і забив вісім голів.

- У клубному рейтингу УЄФА Динамо займає 24 місце, Астана - 61. Авторитетний портал transfermarkt оцінює вартість стартового складу Динамо в 67 мільйонів євро, Астани - в 24 млн.

Прогноз Чемпіона: 2:2

Коментарі ()