Головне

Маріуполь - Бордо: анонс і прогноз матчу Ліги Європи

09.08.2018 10:02 2949 0
Маріуполь - Бордо: анонс і прогноз матчу Ліги Європи

Джерело - Чемпіон.

Маріуполь - Жирорден де Бордо

Ліга Європи, 3-й кваліфікаційний раунд, 1-й матч

Чорноморець, Одеса. 9 серпня, 20:00

Головний арбітр: Іван Бебек (Хорватія)

Асистенти арбітра: Томислав Петрович, Миро Гргич (обидва - Хорватія) 

Четвертий рефері: Марін Відулін (Хорватія)

Відверто неприхильним є жереб для українських команд на даній стадії Ліги Європи. Особливо це відноситься до Маріуполя. Здобувши надважку перемогу над неприступними скандинавами, в обличчі Юргордена, підопічним Олександра Бабича випала доля посперечатися із французьким Бордо.

Один із найбільш іменитих клубів Франції наразу перебуває в ненайкращому стані, посівши за підсумками минулорічної першості лише 6-те місце. Однак від того перспективи на прохід у натупну стадію легшими не здаються.

Одразу ж після єврокубкових матчів із Юргорденом, приазовці почали налагоджувати справи у власному чемпіонаті. Перемога над Арсеналом, очевидо, додала впевненості маріпольцям, а вдала ротація складу дозволила дати відпочинок ключовим виконавцям. Непогану гру з киянами провів Андрій Борячук, який забив гол та взяв участь у заробленому пенальті, а голи Маріуполю потрібні як ніколи.

У Густаво Паєта свої головоломки. Латвійський бар'єр, у обличчі Вентспілса, пройдений не так впевнено, як того очікували фахівці. Проблеми команди на створенням та реалізацією гольових моментів нікуди не пропали. Головною зброєю жиронднців є 27-річний форвард Де Превіль, який не відрізняється результативністю, але ускладнень обороні суперника доставити може. Не менш грізним здається сенегальський хавбек Юнус Санкаре, який як може віддати гостру передачі, так і вдало замкнути атаку.

В даному матчі деяку психологічну перевагу матиме саме Маріуполь. Приазовці вже довели свою спроможність проходити важких суперників. Крім того, на трибунах очікується аншлаг.

Орієнтовні склади:

Маріуполь: Худжамов, Білий, Яворський, Биков, Полегенько, Піхальонок, Мишньов, Тищенко, Демірі, Чурко, Фомін.

Бордо: Костиль,Левчук, Кунде, Пабло, Пундже, Плашил, Чоуамені, Санкаре, Юссуф, Камано, Де Превіль

Слова:

Олександр Бабич (головний тренер Маріуполя): "Ми відіграли п'ять ігор за п'ятнадцять днів практично одним складом. Тому деяких хлопців ми поберегли і розраховували на тих, хто грав менше. Байдужих у матчі з Арсеналом я не побачив. Всі відпрацювали до кінця. Ми припускали, що буде важкий матч. Радий, що довели його до перемоги".

Густаво Поєт (головний тренер Бордо): "Ми знаємо, що буде складний матч. Але ми налаштовані на позитивний результат і хочемо виїхати з Одеси з хорошим результатом, із перевагою перед повторною грою. Ми вивчили Маріуполь. Ми знаємо їх стратегію - вони будуть захищатися. Маріуполь дуже небезпечний, граючи без м'яча. Ми розуміємо, що тільки контроль м'яча не гарантує нам перемогу. Ми повинні зберігати концентрацію протягом усієї гри".

Цікаві факти:

- Перемога над київським Арсеналом у неділю стала для Маріуполя першою в поточному сезоні в основний час. До цього було дві поразки і дві нічиї (перемога в овертаймі над Юргорденом порахована як нічия).

- Маріуполь у домашніх матчах єврокубків ще жодного разу не програвав: дві перемоги і переможна нічия з Юргорденом.

- Приазовці далі другого для себе раунду єврокубків поки проходити не вдавалося. У Бордо найвищим міжнародним досягненням є чвертьфінал ЛЧ-2008/09 і фінал Кубка УЄФА в 1996-му році.

- Для хорватського рефері Івана Бебека поєдинок в Одесі стане першим єврокубковим у поточному сезоні. За свою кар'єру 41-річний арбітр встиг попрацювати в тому числі і на матчах групового етапу ЛЧ. Що цікаво, раніше Бебек вже отримував призначення на поєдинок української та французької команд. У 2013-му році Бордо на своєму полі розібрався з київським Динамо (1:0).

- Три останні гри при суддівстві Бебека французькі команди програли.

 Прогноз Чемпіона: 1:1

Коментарі ()