Головне

Мундіаль під крик галльських півнів

16.07.2018 14:25 3230 0
 збірна Франції - чемпіон світу з футболу

Цей мундіаль виявився дуже емоційним і атмосферним, близько 500 тисяч іноземних уболівальників відвідали Росію, щоб насолодитися святом футболу.

На чемпіонат світу 2018 було витрачено рекордні 16.4 мільярди доларів. Але це мізерні гроші, якщо подивитися на Катар, який планує інвестувати в головний футбольний турнір одразу 200 мільярдів, це супроводжено тим, що в Катарі ще будується головне місто наступного мундіалю.

Чемпіонат світу в Росії відрізняється від інших в першу чергу системою VAR, яка стала запорукою безпомилкового суддівства. Завдяки системі відео повторів на цьому мундіалі було зафіксовано 17 пенальті, що являється рекордом серед усіх турнірів.

Найкращим бомбардиром турніру став нападник збірної Англії – Харі Кейн, на його рахунку 6 голів, хоча левова частка забитих м’ячів припала на Туніс та Панаму.

 Харі Кейн

Загалом на цьому мундіалі було забито 169 голів у 64-ох матчах, це приблизно 2.6 голів в середньому за матч. Найбільше на цьому чемпіонаті забили бельгійці – 16 голів. Найрезультативнішими матчами стали ігри одного туру, однієї групи, між Англією та Панамою, а також Бельгією та Тунісом. Команди на двох забили по сім голів.

На цьому турнірі було видано 219 жовтих і 4 червоні картки. Менше усього карток було показано в матчі Бельгія Туніс, лише одна жовта картка за всю гру. Найбільше атакувала збірна Хорватії, а також хорвати стали найкращою командою в обороні. Найкращими по кількості точних передач стали Англійці, аж 3336, але це лише тому, що Іспанія зіграла лише 4 матчі.

Серед гравців можна відзначити Кліана Мбаппе, який став другим гравцем після Пеле, який забив гол у фіналі чемпіонату світу у віці до 20 років. Найбільше ударів по воротам наніс бразилець Неймар 27 ударів і лише 2 голи. Більше всіх пробіг на цьому мундіалі Іван Перішич - 72 кілометри за 7 матчів. Найбільше точних передач віддав захисник збірної іспанії Серхіо Рамос, 485 вдалих паса за 4 матчі турніру.

Найкращим голкіпером став бельгієць Тібо Куртуа і не даремно, адже цей хлопець зробив найбільшу кількість сейвів на цьому мундіалі , воротар Челсі рятував свою команду 27 разів. Найкращий воротар АПЛ минулого сезону – Давід Де Хеа, навпаки став найгіршим воротарем. 4 матчі 1 сейв і 14.3% відбитих ударів.

 Найкращим гравцем турніру став Лука Модрич, а дві головні зірки світового футболу не змогли протягнути свої команди далі 1/8.

 Лука Модрич - кращий гравець турніру

Кріштіану Роналду провів свій найкращий мундіаль, португалець забив 4 голи. Ліонель Мессі навпаки зіграв не найкращим чином лише 1 гол та 2 гольові передачі, хоча велику роль зіграла команда, яка не допомагала своєму лідеру. По різним інтерв’ю стало зрозуміло, що Мессі і Роналду хочуть завершити свою міжнародну кар’єру на наступному чемпіонаті світу, однак мені здається, що через чотири роки їхнє протистояння вщухне. Проте напевно останнім протистоянням між двома найкращими гравцями світу відбудеться саме на полях Катару.

Також хочеться відмітити, що збірна, яка на останніх 8-ми міжнародних турнірах виборювала 7 медалей не змогла вийти з групи на цьому мундіалі, мова звісно йде про Німеччину. А також приємно здивували Хорвати, які всупереч усім прогнозам вийшли до фіналу, де продемонстрували непогану гру, однак сил на вирішальний матч вже не залишилося.

 збірна Хорватії - фіналіст ЧС

Цей чемпіонат запам’ятався чудовими голами, провалами фаворитів та системою VAR, яка назавжди змінила футбол, але ця система не знищила емоцій і атмосфери, за які ми і любимо футбол.

Нагадаємо, що ЧС 2018 в Росії виглала збірна Франції.

Варто також додати ,що гравець Динамо не потиснув руки Путіну на церемонії нагородження

Коментарі ()