Головне

Франція виграла у Аргентини битву за чвертьфінал ЧС-2018 або як Мбаппе затьмарив Мессі. ВІДЕО

30.06.2018 20:46 4554 0
Франція виграла у Аргентини битву за чвертьфінал ЧС-2018 або як Мбаппе затьмарив Мессі. ВІДЕО

Збірна Франції здолала Аргентину у напруженому поєдинку 1/8 фіналу ЧС-2018: команди забили на двох 7 голів, видавши один із найвидовишніших матчів на турнірі. Французи нарешті порадували вболівальників яскравою грою, яка заслуговує щонайменше на півфінал, а аргентинці залишають Мундіаль із високопіднятою головою. 

Матч розпочався доволі активно як для гри, в якій ціна помилки зростає у рази порівняно із попереднім раундом змагань. І провідну роль у такому сценарії грав молодий Кіліан Мбаппе. Спочатку його збили перед штрафною і Антуан Грізманн влучив у поперечку, а дуже скоро 19-річний нападник пробіг через усе поле з м'ячем, а на підступах до аргентинських воріт його збив Маркос Рохо - той самий, завдяки голу якого аргентинці проповзли в 1/8 фіналу. 

Грізманн пробив влучно - без шансів для Франко Армані - 1:0. Після цього французи не знизили оберти, продовжували атакувати. Не відставали й аргентинці.

Під завісу першого тайму французька оборона помилилася, забувши про Анхеля ді Марію. Той красивим ударом відновив рівновагу. Потім команди пішли на перерву, але щойно відпочинок завершився футболісти знову пішли вперед. На 48-й хвилині Ліонель Мессі нагадав про себе, ставши фактично автором взяття воріт - він пробив, а Габріель Меркадо підставив ногу - 1:2. 

 

Хтозна, як би завершився матч, якби у французів не було Мбаппе. Правда до початку феєрії форварда ПСЖ триколірні забили другий гол - відзначився Бенжамен Павар. Ну а потім Мбаппе забив два чудових голи - на це йому знадобилося усього 4 хвилини. До речі, Мбаппе став першим після Пеле, кому вдалося оформити дубль у віці U-20.

Уже у компенсований арбітром час аргентинці підсолодили гірку пілюлю поразки - Серхіо Агуеро підтвердив те, що на цьому турнірі у нього усе гаразд із бомбардирськими якостями, забивши уже другий гол. 

А Мессі...Мессі знову залишився без Кубку світу. Очевидно, що цей чемпіонат був останнім у його кар'єрі. І тут навіть питання не у фізічній готовності, а у тому, що Лео навряд чи знайде собі мотивацію. Звісно все залежатиме від того, хто очолить збірну Аргентини. Але у цій команді він сказав усе, що міг. У вирішальний момент він знову не витягнув Аргентину. І дві гольові передачі - занадто слабенько як для такого майстра. Сумно...

Втім, якщо пригадаємо, то у Мессі не все так погано з трофеями у збірній Аргентини: у нього є те, про що в інших видах спорту, більшість навіть і не мріє - золото Олімпійських ігор. 

Ну а поки що мусимо констатувати факт: аргентинців вперше з ЧС-1994 не буде у топ-8 світових збірних. А французи показали, що можна не демонструвати яскраву гру у груповому етапі, зате влучно вистрілити в іграх на виліт.

Ще раз хотілося б відзначити Кіліана Мбаппе: саме цей футболіст є поки що єдиним на турнірі, хто вже виправдав покладені на нього сподівання. І якби Золотий м'яч давали за результатами лише ЧС, то зараз би 19-річний футболіст був щонайменше у топ-3 претендентів. 

Нагадаємо, що у другому матчі 1/8 фіналу 30 червня Уругвай зіграє проти Португалії.

Чемпіонат світу

1/8 фіналу

30 червня

Франція – Аргентина 4:3

Голи: 1:0 – 13 Грізманн (пен.), 1:1 – 41 Анхель Ді Марія, 1:2 - 48 Меркадо, 2:2 - 57 Павар, 3:2 - 64 Мбаппе, 4:2 - 68 Мбаппе, 4:3 - 90+3 Агуеро.

Франція - Льоріс, Павар, Варан, Юмтіті, Люка Ернандес, Погба, Канте, Мбаппе (Товен, 89), Грізманн (Фекір, 83), Матюїді (Толіссо, 75), Жиру.

Аргентина - Армані, Меркадо, Отаменді, Рохо (Фасіо, 46), Тальяфіко, Перес (Агуеро, 66), Маскерано, Банега, Павон (Меса, 75), Мессі, ді Марія.

Попередження: Рохо (11), Тальяфіко (19), Маскерано (43), Банега (50), Матюїді (72), Павар (73), Отаменді (90), Жиру (90).

Коментарі ()