Головне

НАБУ підозрює Суркісів в обмані держави на 679 млн гривень

28.06.2018 17:25 2084 0
Ігор Суркіс і Григорій Суркіс

Президент Динамо Ігор Суркіс і його брат, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс корупційними схемами вивели з дрежави 679 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Новое Время.

У 2014 році була створена компанія "Енергосеть", а очолив її екс-народний депутат від блоку Юлії Тимошенко Дмитро Крючков (член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу).

Ця компанія зобов'язалася повернути споживчі борги Запоріжжяобленерго і Черкасиобленерго мажоритарними акціями, якими володіє держава. Основними боржниками виступали великі промислові підприємства. "Енергосеть" пообіцяла не просто повернути борги, а ще й доплатити зверху.

Зазначені обленерго погодилися на цю пропозицію і наділили "Енергосеть" правом вимагати заборговані кошти.

Відповідно до закону, гроші за поставлену електроенергію повинні надходити на спеціальний рахунок обленерго в Ощадбанку, але цими коштами неможливо вільно розпоряджатися, а тільки розрахуватися з Енергоринком (державною компанією, якій генератори продають свою енергію). Але по факту ці гроші були перераховані на рахунки "Енергосети", обійшовши обленерго.

У НАБУ вважають, що таку махінацію провернули за рахунок змови керівників вищевказаних обленерго з братами Суркісами, які насправді і керують "Енергосеттю".

Дмитро Крючков раніше втік до Росії, а потім перебрався до Німеччини. Наразі він затриманий у Німеччині, а місцевий суд розглядає запит НАБУ про його екстрадицію.

Брати Суркіси відмовилися коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, що Суркіс розповів про майбутнє підсилення Динамо і продаж клубу.

Раніше Суркіс сказав, що ФФУ вкрала у Динамо чемпіонський титул.

Коментарі ()