Українська правда

Анчелотті про причини відставки з Баварії: Не збирався змінювати власну філософію

Сергей Шемшученко — 4 грудня 2017, 12:11
Карло Анчелотті (у центрі). Фото: ФК Баварія

Італійський спеціаліст Карло Анчелотті, якого у вересні було звільнено з посади керманича Баварії, відверто прокоментував причини такого рішення.

Анчелотті, який у минулому сезоні виграв з Баварією чемпіонат Німеччини, в ефірі програми Domenica Sportiva розповів, що футболісти з часом відмовилися розуміти принципи його роботи.

"Гравці проводять по 60 матчів в рік, тому мої методи переважно базуються на якості, а не на кількості. Я віддаю перевагу, щоб під час занять футболісти робили швидкісні ривки, багато працювали з м'ячем і відпрацьовували дії в тих чи інших ігрових ситуаціях, а не монотонно бігали всі півтори години", - вважає Анчелотті.

"Я у футболі вже давно, і за цей час він сильно змінився. Найголовніше тут - швидкість. Якщо робити упор на атлетизм, це згодом негативно відобразиться на грі, особливо коли футболістам треба провести 60 поєдинків за сезон. Необхідно раціонально використовувати час і адаптуватися", - додав італієць.

"Я роками будував свою філософію, тому не збираюся змінювати її", - цитує тренера football.ua.

Як відомо, після відставки Анчелотті Баварію вчетверте очолив Юпп Гайнкес, з яким мюнхенці повернули втрачені у Бундеслізі позиції.

Раніше була інформація, що Анчелотті не збирається повертатися до тренерської діяльності аж до літа 2018 року.

Хоча згодом з'явилося повідомлення, що Карліто може очолити збірну Італії.