Українська правда

Фонсека залишається претендентом на посаду керманича Евертона

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2017, 08:24
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар

Головний тренер Шахтаря Паулу Фонсека продовжує залишатися одним із претендентів на посаду керманича англійського Евертона.

Португальський спеціаліст перебуває у списку тих, хто може очолити команду з Ліверпуля після звільнення Рональда Кумана.

Окрім тренера Шахтаря у шорт-лісті є імена відомого та авторитетного спеціаліста Сема Аллардайса та Мартін О'Ніла.

Проте, журналісти та експерти Sky Sports вважають, що фаворитом серед трьох претендетів є саме Аллардайся. На його користь говорить той факт, що за свою кар'єру він тренував шість клубів АПЛ, а також збірну Англії.

Проти Фонсеки експерти приводять доволі суперечливий аргумент - діяльність російського спеціаліста Леоніда Слуцького, який був доволі успішним у Росії, але із Галл Сіті він іде внизу турнірної таблиці Чемпіоншипа.

Нагадаємо, інформація про те, що Фонсека може очолити Евертон вже декілька місяців обговорюється в англійській пресі, та й сам португалець недавно заявив, що давно мріє спробувати свої сили в Англії.

Зараз командою керую Девід Ансворт, але поки що він не досяг бодай якогось прогресу, показавши декілька жахливих результатів, як от розгромна домашня поразка від Аталанти у Лізі Європи (1:5), а також ще один розгром - від Саутгемптона у 13-му турі АПЛ (1:4).