Українська правда

Геліос погрожує знятися зі змагань, якщо Першу лігу розширять до 18 команд

Сергей Шемшученко — 13 липня 2016, 15:06

Ще один український клуб може припинити свої виступи в професійному футболі.

Керівництво ФК Геліос незадоволено рішенням Конференції ПФЛ про розширення Першої ліги і погрожує зняти клуб зі змагань.

"Футбольний клуб Геліос (Харків) повинен повідомити Вас, що у разі затвердження рішення XXV Конференції Професійної футбольної ліги України про необгрунтоване розширення складу команд учасниць першої ліги сезону 2016/2017 рр. З 16-ти клубів, як це передбачалося Регламентом попереднього сезону 2015/2016 рр., до 18-ти клубів, він залишає за нами право припинив свій виступ в змагання ПФЛ і не виходити на старт новий сезон 2016/2017 рр. серед клуб перший ліга.

Ми, футбольний клуб Геліос, вважаємо, що повинні зробити саме такий крок, адже, по-перше, XXV Конференція ПФЛ прийняла рішення про розширення першої ліги в обхід усіх регламентних норм проведення змагань серед клубів ПФЛ.

А, по-друге, з боку керівництва і адміністрації ПФЛ в розгляді цього питання має місце наявність некорпоративна поведінка і повна зневага інтересами переважної більшості клубів, - ідеться в листі президента Геліоса Гельштейна на адресу ПФЛ.