Українська правда

Юрист: Висловлювання Шовковського не підпадають під кримінальну відповідальність

Сергей Шемшученко — 9 травня 2016, 15:25

Голікперу київського Динамо Олександру Шовковському не загрожує кримінальна відповідальність за його слова, що Тарасу Степаненку варто подумати про свою безпеку, оскільки він живе в Києві.

Про це заявив юрист Маркіян Ключковський.

"Такі висловлювання не підпадають під кримінальну відповідальність. Йдеться тільки про дисциплінарну відповідальність в рамках ФФУ. Небезпека таких висловлювань в тому, що це думка авторитетної людини, футболіста з досвідом, авторитетом в команді", - зазначив він.

"Безумовно, такі слова падають на родючий грунт, якими є гарячі серця фанатів після такого принципового матчу і гіркої поразки. Разом з тим це більше емоційна складова. А якщо говорити про холодний юридичний аналіз, то дуже складно виокремити, що саме стало причиною таких висловлювань", - додав Ключковський.

За словами юриста, заклики до насильства на стадіоні до, під час, та після матчу в принципі не допустимі і є підставою до дисциплінарної відповідальності.

"Але розуміючи небезпечність такого явища, саме в дисциплінарних санкціях закладена логіка, що заклики до насильства на стадіоні до, під час, та після матчу в принципі не допустимі і є підставою до дисциплінарної відповідальності", - наводить слова Ключковського footboom.com.

Нагадаємо, що після третього забитого голу у ворота Динамо Степаненко підбіг до сектора київського клубу і поцілував емблему донецького клубу. За хвилину вже розпочалася бійка між гравцями обох команд.

Раніше повідомлялося, що ультрас київського Динамо також заявили, що не пробачать Степаненку його дії.