Українська правда

Луческу: Я не вважаю Севілью фаворитом, це сильна команда рівня Шахтаря

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2016, 19:48

У матчі 1/2 фіналу Ліги Європи Шахтар - Севілья фаворита не має.

Про це на прес-конференції, присвяченій зустрічі з Севільєю в 1/2 фіналу Ліги Європи заявив наставник "гірників" Мірча Луческу.

"Фактор Коноплянки? Це нормальне явище, коли футболісти, які знають суперників, чимось можуть поділитися. Та не думаю, що є тренери, які слухають своїх виконавців. Кожен наставник самостійно будує схему гри і дуже добре вивчає суперника. Не думаю, що потрібно збирати різну інформацію. Кожен тренер має свою стратегію", - зауважив фахівець.

"Емері й сказав: "Я вивчив чотири попередні матчі Шахтаря. Тому, я вважаю, що кожен робить певний аналіз і йому достатньо тих відомостей, які він отримує з монітора. Я ніколи не питаю футболістів про якусь додаткову інформацію. Кожен із нас бачить поєдинок по-своєму, тому немає сенсу до когось прислухатися", - додав Луческу.

За його словами, хтось дивиться на організацію гри та на фізинчий аспект, а хтось - на статистику.

"Дивляться на організацію гри та на фізичний аспект. Хтось – на статистику, хтось – на техніко-тактичні дані. Дуже важливо втримувати високий рівень як психологічно, так і фізично. Шахтар досягнув його, вигравши Кубок УЄФА. Наразі ми у півфіналі Ліги Європи", - сказав він.

"Хочу сказати, що такі команди зі Східної Європи, як ЦСКА, Зеніт, Галатасарай теж здобували Кубок УЄФА. Але в наступних сезонах жодна з них не доходила до півфіналу якого-небудь європейського турніру, не повторювала свій успіх. А Шахтар навіть за нинішніх складних умов сьогодні грає в півфіналі Ліги Європи! Тому я дуже пишаюся своїми футболістами та командою", - заявив Містер.

Світлина ФК Шахтар

Луческу зауважив, що такі успіхи дуже важливі для команди.

"Ми продовжуватимемо так і далі. Це надзвичайно важливо. Для нас також дуже важливою є підтримка наших уболівальників! Разом із гравцями ми дивилися початок матчу Севілья – Бетіс і розуміємо, як це виходити на поле перед повним стадіоном своїх уболівальників", - сказав він.

"Я сподіваюся завтра побачити те саме. Сподіваюся, що всі вболівальники на Арені Львів будуть як уболівальники Севільї у Севільї", - сподівається тренер.

Луческу також заявив, що не вважає Севілью фаворитом.

"Я не вважаю Севілью фаворитом. Я подивився стільки матчів, скільки знадобилось, аби повністю вивчити Севілью. Необхідно вірно інтерпретувати моменти, тому що граємо із дуже хорошою командою. У складі Севільї дуже досвідчені гравці, які пройшли через велику кількість добрих європейських клубів", - сказав тренер.

"Зазвичай, коли такі футболісти в команді, здобуваються титули. Це досвідчені виконавці 28–30 років. Кожен із них знає, що робити на полі в тому чи іншому епізоді. Команду очолює кваліфікований тренер, який дуже добре тактично підкований, добре організовує гру. Сильна команда нашого рівня", - підкреслив Луческу, слова якого наводить прес-служба Шахтаря.

Світлина ФК Шахтар

Раніше стало відомо, що перший матч 1/2 фіналу Ліги Європи Шахтар - Севілья відбудеться без іспанських вболівальників.

Нагадаємо, що матч Шахтар - Севілья відбудеться 28-го квітня у Львові. Початок поєдинку о 22.05.

Раніше гендиректор Шахтаря Сергій Палкін заявив, що в клубі вірять у повернення Шахтаря у Донецьк.