Українська правда

Палкін: Якби не було ніяких шансів повернутися в Донецьк, ми б закрили клуб

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2016, 17:07

У Шахтарі вірять, що клуб все ж повернеться в Донецьк та буде виступати на рідній Донбас Арені.

Про це у інтерв'ю The Guardian заявив генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін, який розповів про сьогоднішній день клубу і його майбутнє.

"Це неможливо, щоб Шахтар вижив без свого президента. Навіть у мирний час ми не могли досягти свого рівня без нього. 60 або 70 відсотків нашого доходу приходить з трансферів, які допомагають нам задовольнити критерії фінансового fair play УЄФА", - сказав він.

"Раніше у нас було багато прибутку від рекламодавців і спонсорів, але коли ми переїхали до Львова, все це зникло. Деякі з компаній, які підтримували нас в Донецьку, залишилися, але більшість зникли. Ті, хто залишився, не зацікавлені у спонсорстві Шахтаря. Для них все, що має значення, це виживання", - зазначив Палкін.

Палкін заявив, що в Шахтарі не втрачають надії повернутися в Донецьк та грати на Донбас Арені.

"Я пам'ятаю, як ми відзначали 75-ту річницю з дня заснування Шахтаря. Це була грандіозна подія, яку ми влаштували на нашому стадіоні. Це було схоже на Олімпійські ігри. Тепер, з огляду на нашу ситуацію, святкування неможливі, тому що загинуло дуже багато людей", - розповів генеральний директор.

"Ми вирішили, замість того, щоб зняти фільм про 80-річчя клубу, напишемо книгу. Думаю, це буде не остання книга, написана про Шахтар. Ми віримо, що повернемося на Донбас Арену, тому що якщо цього не станеться, немає сенсу продовжувати", - зауважив Палкін.

За словами гендиректора, якщо б дійсно не було ніяких шансів повернутся в Донецьк, то клуб б закрили.

"Якщо зараз ви мені скажете, що немає ніяких шансів, що ми ніколи не повернемося, думаю, ми б закрили клуб. Але ми повинні повернутися. Донецьк наш дім", - цитує функціонера ua-football.com.

Раніше стало відомо, що перший матч 1/2 фіналу Ліги Європи Шахтар - Севілья відбудеться без іспанських вболівальників.

Нагадаємо, що матч Шахтар - Севілья відбудеться 28-го квітня у Львові. Початок поєдинку о 22.05.