Українська правда

Луческу: За тієї гри, яку ми сьогодні показуємо, нам було б зручніше зустрітися з Ліверпулем

Сергей Шемшученко — 15 квітня 2016, 15:55

У півфіналі Шахтарю було б зручніше зустрітися з англійським Ліверпулем.

Таку думку висловив головний тренер Шахтаря Мірча Луческу, який поділився думкою про жеребкування 1/2 фіналу Ліги Європи, де "гірники" зустрінуться з Севільєю.

"Мені байдуже, з ким нас звів жереб на цій стадії. Усі команди хороші і дуже сильні. Хоча, можливо, за тієї гри, яку ми сьогодні показуємо, нам було би зручніше зустрітися з Ліверпулем. З іспанськими командами складніше – вони сповідують приблизно такий самий технічний футбол, як і ми", - зазначив він.

"Звичайно, краще було б провести матч-відповідь вдома: ми б уже добре вивчили потенціал суперника. Зазвичай у першій зустрічі команди ще недостатньо знають одна одну, тому є певна настороженість. У матчах-відповідь гра йде зовсім інакше. Може бути, це перевага Севільї – другий матч вони проведуть на своєму полі, перед своїми вболівальниками", - висловив думку Луческу.

Луческу відзначив, що Севілья з року в рік робить ставку саме на Лігу Європи.

"Особливо відзначу, що ця команда з року в рік робить ставку саме на Лігу Європи. У них практично немає шансів виграти чемпіонат Іспанії, тому вони концентруються на єврокубках. Скажемо так: Ліга Європи – їхній турнір. Не дарма Севілья двічі поспіль у ньому перемагала", - сказав тренер.

"Але й ми добре підготуємося! На жаль, між матчами з іспанцями нам належить провести складну гру з київським Динамо. Тому потрібно буде подумати про відновлення футболістів, щоб вони були добре готові до всіх трьох поєдинків", - наводить слова наставника офіційний сайт "гірників".

Як відомо, в 1/4 фіналу Ліги Європи Шахтар без проблем пройшов португальську Брагу.

Севілья на цій стадії обіграла інший іспанський клуб - Атлетик з Більбао.