Українська правда

Матчі Першої ліги планує транслювати "Перший Національний", - президент ПФЛ

Сергей Шемшученко — 24 березня 2016, 14:16

Перший Національний телеканал планує транслювати матчі Першої ліги України.

Про це повідомив президент ПФЛ Сергій Макаров, який розповів організацію трансляцій матчів Першої ліги.

"Останнім часом ми постійно крутилися в замкнутому колі. Тобто, щоб прийшов спонсор, йому потрібен телепродукт, щоб матчі транслювало телебачення. Але телебаченню для трансляцій потрібні гроші", - зазначив він.

"Жоден український клуб, за винятком може бути київського Динамо, за межами свого регіону і нашої країни, поки не цікавий потенційним спонсорам. Інтерес з'являється тільки тоді, коли є єдиний пул, тобто коли всі клуби передають нам права на трансляції", - додав Макаров.

За його словами, всі клуби згодні на такі умови.

На щастя, всі клуби згодні на наші умови. До того ж ми не хочемо їм викручувати руки, і не робити, як раніше, щоб клуби ще оплачували і телетрансляції. Всі на даному етапі повинні виходити в нуль, як мінімум", - пояснив президент ПФЛ.

"А далі вже можна буде говорити вже і про прибутки. Зараз ми прийняли рішення, що під час весняної частини чемпіонату ми остаточно опрацюємо Регламентні документи з тим, щоб зрозуміти, як жити далі", - сказав він.

Сергій Макаров. Світлина shahta.org

Макаров повідомив, що провелися розмови з телеканалом UA-Перший.

"Свого часу один із наших уповноважених представників каналів оцінював свою роботу близько 10 тисяч доларів за транслцію матчів Першої ліги. Зрозуміло, що сума ця величезна. Зараз ми вели переговори з "Першим Національним". Вони готові нас транслювати, але за умови нашого виробництва", - розповів очільник ПФЛ.

"Зараз ми пропрацювали варіант, при якому трансляція однієї гри буде коштувати в районі 35 тисяч гривень. Так що нам сьогодні потрібно відновлювати інтерес до себе і створювати якісний телевізійний продукт", - розповів Макаров, слова якого наводить СЭ в Украине.