Українська правда

Made in Коноплянка. Як іспанська преса українцем захоплювалася

Сергей Шемшученко — 14 березня 2016, 12:06

Півзахисник збірної України Євген Коноплянка вийшов у стартовому складі своєї команди вперше за місяць. І одразу став одним з кращих гравців туру, а також автором чи не найкрасивішого взяття воріт сезону!

Чемпіон не лишився осторонь такої події, й звернувся до думки іспанської преси щодо нашого хавбека.

Своєрідна криза довіри між головним тренером і Коноплянкою, через що екс-гравець Дніпра протягом тривалого часу отримував невелику кількість ігрового часу, породила чутки про можливу зміну клубу Євгеном уже найближчого літа. Євгена почали "сватати" до англійських Тоттенхема й Ліверпуля, а також до Боруссії з Дортмунда.

Втім, після феєричного матчу проти чергового суперника Севільї у Примері керівництво клубу й команди, вочевидь, перегляне свої настрої щодо українського хавбека.

Видання Eldesmarque відзначає динамічність третього взяття воріт Вільярреала, красу й вагу голу, а головне – роль Євгена у значущому епізоді матчу.

"Коноплянка забив гол дня у ворота суперника його команди. Це був один з найбільш гарних результативних ударів за останній місяць. Український дриблер не став зближатися з опонентом Маріо Гаспаром на лівому краю атаки своєї команди, і явно був налаштований на удар в отвір воріт. Гравець наважився на свою акцію приблизно з 35-ти метрів (варто сказати, що тут колеги, мабуть, трохи перебільшують – на "око" до воріт було щонайбільше три десятки метрів – М.С.), і таке рішення стало справжнім жахом для голкіпера гостей Ареоли. Гол "made in Коноплянка" вже став предметом розмов про величезне значення гравця для "Нервйоненсе", і тепер Євген може сподіватися на більшу кількість ігрового часу".

Сайт такого ЗМІ, як Estadiodeportivo робить акцент на командному взаєморозумінні колективу Унаї Емері. Ресурс наголошує, що колишній тренер московського Спартака зробив кілька змін у складі. Це допомогло клубу з Севільї виграти один з ключових матчів у сезоні. Проте журналісти не забули згадати й про особливу роль нашого співвітчизника в успіху чинного володаря кубка Ліги Європи.

"Крім чудесного взяття воріт, яке вболівальники будуть пам’ятати щонайменше до кінця сезону, Коноплянка провів сильний матч з точки зору гри на команду – українець помічав забіги партнерів і віддавав своєчасні паси".

Кореспонденти Mundodeportivo теж не поскупилися на дифірамби українцю після вдалої гри, також видання дало проміжну оцінку виступу Євгена в футболці іспанського клубу з початку перебування виконавця на Піренеях.

"Центральною фігурою севільської партії був Коноплянка. Цей гравець прийняв виклик обставин, крім того, з літа минулого року півзахисник додав грі Севільї балансу".

Команда sport-es висловлюється про гру Євгена скупо, наголошуючи на вдалому дні для усієї команди "Нервйоненсе", проте у зв’язку з тим, що на рахунку саме Коноплянки чи не кращий гол туру, не обходить стороною й дії нашого футболіста.

"Євген Коноплянка наважився на удар з відстані приблизно у 30 ярдів, чим вельми здивував суперника, який у момент удару саме задкував у напрямку до своїх воріт. Цей гол сильно засмутив наставника гостей Марселіно Тораля. Унаї Емері зробив правильний вибір, а досягнення його команди не можуть не вражати".

Нарешті, звернімося до центрального видання країни Мігеля Сервантеса. Як відомо, знаменита Marca є ЗМІ, яке носить славу "прореалівського", й звертає найбільшу увагу здебільшого на значущі інформаційні приводи, які стосуються "Галактікос", а також новини, що продукуються представниками заклятого друга десятикратного володаря кубка Ліги Чемпіонів, себто – Барселоною.

Цього разу на радари кореспондентів газети потрапив і наш гравець, видання не обмежилося короткою згадкою про Євгена, виділивши його гол окремою новиною. А це – приємний показник проміжного визнання заслуг нашого футболіста.

"Євген Коноплянка знову підіймає "Севільїстас" на нову висоту. Його гол став одним з кращих в поточному ігровому колі, а удар зі значної відстані, який став неприємністю для Ареоли, гідний уваги вболівальників. Коноплянка знову серед основної "обойми" Унаї Емері, хай цей гравець і був замінений на Хосе-Антоніо Рейєса. Важливо, в якому стані Євген, як і його партнер по команді Н'Зонзі, будуть у найближчий четвер, коли Севілью очікує матч проти Базеля в Лізі Європи".

Коноплянка в обіймах партнерів. Світлина sevillafc.es

Зазначимо, що іще одним приємним бонусом у справі визнання відмінної гри Коноплянки за Севілью в матчі з Вільярреалом стала висока оцінка від провідного порталу Whoscored, який спеціалізується на футбольній статистиці. Спеціалісти цього сайту виставили Євгену за дуель проти "підводників" найвищий серед його одноклубників бал – 7.64.