Українська правда

Гендиректор Чорноморця: Для суду ми досі живемо в 2010 - 2012 роках, ще до економічної кризи

Сергей Шемшученко — 29 лютого 2016, 17:56

Гендиректор Чорноморця Сергій Керницький повідомив, що він не заявляв про початок процедури банкрутства, але вважає саме такий варіант розвитку подій виходом з ситуації, що склалася.

На його думку, вихід із ситуації, що склалася - це подати на банкрутство, але не зараз.

"Я не так сказав. Я кажу, що у нас вихід з ситуації, що склалася - це подати на банкрутство, але не зараз", - зазначив він.

Далі Керницький детальніше розповів про ситуацію, що склалася.

"Загальна ситуація наступна. Для побудови нашого стадіону, який вже став візитною карткою Одеси, ми брали кредит у банку Росії близько 40 мільйонів доларів, які ми освоїли. До березня-квітня 2014-го року за графіком, день в день, годину в годину ми все виплачували", - сказав він.

"Наразі ми по кредиту виплатили 11 мільйонів доларів. Ми свої зобов'язання виконували. Коли кредит прив'язаний до валюти, а курс валюти різко пішов вгору і доходив до 40, в цей час будь-які валютні надходження були відсутні. Ми вийшли на Сбєрбанк Росії і запропонували обговорити ситуацію, що склалася", - додав Керницький.

Він ще раз наголосив, що клуб не відмовляється від кредитних забов'язань.

"Я ще раз кажу, що ми не відмовляємося від наших кредитних зобов'язань, але давайте ми його виплатимо в розумних межах. Тобто ми запропонували зробити реструктуризацію цього боргу. Сбєрбанк Росії на це не пішов", - пояснив генеральний директор Чорноморця.

Наші півторарічні переговори закінчилися тим, що Сбєрбанк подав до суду і виграв першу інстанцію. Ми проаналізували всю цю ситуацію і вважаємо, що це прихована форма рейдерства. Швидше за все, що це схема, за якою стоять люди, які при продажу заставної нерухомості оформлять на себе права володіння цією нерухомістю", - висловив думку він.

Cергый Керницький. Світлина FootBoom

Втім, Керницький зазначив, що ця інформація неперевірена.

"Що за люди, я поки не хочу говорити, це ще неперевірена інформація. У даній ситуації все йде до того, що це бюджетоутворюючі підприємства саме Чорноморця. Тому якщо клубу не буде чим платити, в цій ситуації єдиний спосіб - оголосити себе банкрутом", - заявив посадовець.

"Я прекрасно розумію, що цим кроком я, як генеральний директор, потрапляю під статтю кримінального кодексу про навмисне банкрутство, але я цього не боюся, оскільки у нас цілком обґрунтовані доводи, чому ми так поступили. На даний момент ми подали апеляцію", - додав Керницький.

На його думку, рішення суду законне, але несправедливе.

"До цього про перші судові процеси ми не говорили, вважали, що це може бути розцінено як тиск на суд. Рішення суду законне, але несправедливе. Для суду ми досі живемо в 2010, 2011, 2012 році, ще до економічної кризи", - сказав гендиректор одеського клубу.

"Ми сподіваємося, що наc почують інші суди і ми будемо боротися до останнього. Як варіант, коли боротьба буде марна, ми змушені будемо заявити про свою ліквідацію", - підкреслив Керницький слова якого наводить FootBoom.

Раніше він заявив, що сума в 1 млрд 115 млн 946 тисяч 683 гривень, яку ПАО Сбєрбанк відсудив у Чорноморця, є непідйомною для одеського клубу.

Нагадаємо, Сергій Керницький зробив сенсаційну заяву: "Із-за боргів клуб починає процедуру банкрутства".

Як раніше стало відомо, це заборгованість за кредитним договором, укладеним 15 липня 2011 року, разом з відсотками і пенею.