Українська правда

Колліна вважає, що рівень арбітражу в УПЛ у жовтні був "хорошим"

Сергей Шемшученко — 3 листопада 2015, 14:30

У понеділок, 2 листопада, у Будинку футболу відбувся семінар за участі арбітрів Прем’єр-ліги.

Спікером зустрічі виступив куратор системи арбітражу у професіональному футболі України П’єрлуїджі Колліна, інформує сайт Федерації футболу України.

За словами італійського спеціаліста, загальний рівень арбітражу за підсумками проведених матчів протягом місяця є хорошим.

"Вважаю, що буде справедливим визнати ваші заслуги щодо роботи, яку ви виконали впродовж останніх тижнів. Проте, зараз ви повинні забути, про те, що зробили, та думати про майбутнє", - сказав він.

"Ви повинні продовжувати добре готуватися, бути сконцентрованими та рішучими під час матчів. Лише так вам вдасться досягати добрих показників роботи", - додав Колліна.

Протягом семінару П’єрлуїджі разом з головою Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі й іншими членами Комітету запропонували офіційним особам матчу до перегляду відеоматеріали останніх поєдинків чемпіонату України з подальшою дискусією.

Особливу увагу було приділено неспортивній поведінці гравців у різноманітних ситуаціях. Спікер семінару пояснив арбітрам, як потрібно реагувати на подібні дії з боку учасників матчу.

"Якщо порівнювати цей сезон з попереднім, слід вказати на збільшення кількості "ризикованих" прийомів, які, зокрема, здійснюють молоді та недосвідчені гравці. Ви повинні знати про це та заздалегідь бути готовими приймати правильні рішення", - підсумував він.