Українська правда

Прем'єр-ліга. 7 тур. Динамо - Олександрія 3:0. З думками про Порту

Сергей Шемшученко — 12 вересня 2015, 20:04

Київське Динамо здобуло легку перемогу в матчі 7-го туру з Олександрією. У поєдинку, від якого сенсації ніхто і не очікував, сталося все так, як і прогнозувалося. Команда Сергія Реброва взяла свої чергові три очки, і знову піднялася на перше місце в турнірній таблиці, а також провела генеральне тренування напередодні старту в Лізі чемпіонів.

Загалом, команди розпочали поєдинок на не дуже високих швидкостях. Олександрія всією командою стояла на свої половині поля і намагалася грати щільно в обороні. В перші півгодини у підопічних Шарана це досить непогано виходило, і Динамо ніяк не могло награти щось небезпечне біля воріт Новака. Однак, через таку акцентованість на захисних діях, в атаці гості в перші 45-ть практично нічого не показали.

При цьому, на 33-й хвилині гри оборона гостей дала першу тріщину, яка завершилася точним ударом головою від Дениса Гармаша, перед яким Новак виявився безсилим. Кияни вирішили не відкладати другий м'яч у довгий ящик, і вже за п'ять хвилин спрацювала заготовка розіграшу кутового, яку точним ударом завершив Домагой Віда.

В другому таймі картина гри трохи змінилася. Олександрія, розуміючи, що втрачати вже нема чого, почала більш активно включатися в контратаках, і пару разів гостям навіть вдалося підключити до гри воротаря Динамо - Олександра Шовковського. Проте, перевага як і раніше була на боці столичного клубу, який міг робити рахунок ще більш розгромним, проте реалізація підвела Андрія Ярмоленка, Артема Кравця і Олега Гусєва.

А втретє м'яч у воротах Олександрії опинився вже у доданий арбітром Дердо час, коли після передачі Ярмоленка з флангу класним ударом низом в дальній кут крапку у цій грі поставив Даніло Сілва. У підсумку, кияни зробили те, що було потрібно, і тепер готуються за декілька днів приймати на Олімпійському португальских "Драконів".