Українська правда

Луческу: "Я нікого не буду захищати: агресія була з обох сторін, винні обидві команди"

Сергей Шемшученко — 16 листопада 2014, 19:03

Товариський матч між Шахтарем і Олімпіком був перерваний на 40-й хвилині. Обидва головні тренера - Мірча Луческу і Роман Санжар перебували в цей момент на полі в епіцентрі подій.

Трохи пізніше Містер розповів, чому було прийнято таке рішення.

"З самого початку футболісти Олімпіка вийшли на газон заведеними. Вони були налаштовані так, ніби це вирішальний матч чемпіонату України. Але це всього-на-всього товариська гра, просто тренування! Але з кожною хвилиною агресія наростала", - сказав Луческу.

"Футболісти Шахтаря почали відповідати тим же. Я це відчував і бачив. Гра стала жорсткою, навіть жорстокою з обох сторін. Складалося враження, що ми проводимо не тренування між командами з одного міста, а дербі Шахтар - Динамо", - зазначив він.

За його словами, товариський поєдинок перетворився на безкомпромісне протистояння.

"Товариський поєдинок перетворився на безкомпромісне протистояння. У нас всі матчі з Олімпіком такі. І з донецьким Металургом так само", - сказав тренер Шахтаря.

Румунський фахівець також зауважив, що намагався заспокоїти футболістів по ходу матчу.

"Так, я старався заспокоїти футболістів. Кричав, що це просто тренування. Можливо, свою роль зіграло те, що судив матч чинний арбітр Сергій Лисенчук, - і гравці влаштували протистояння не на життя, а на смерть", - охарактеризував товариську зустріч Луческу.

"Але я нікого не буду захищати: агресія була з обох сторін, винні обидві команди!", - заявив тренер "гірників".

Тренер також додав, що рішення зупинити гру було обопільним.

"Це наше спільне рішення з Романом Санжар. Ми не хотіли втратити гравців. А все до цього йшло. Залишалося буквально півкроку до бійки", - зазначив Луческу в інтерв'ю прес-службі Шахтаря.

"Пограй ми ще трохи - і хтось би з футболістів отримав перелом або серйозно травмувався. Таке не можна було допустити", - підкреслив Містер.