Українська правда

Віце-президент ФФУ Анатолій Попов намагався підкупити аудиторів

Сергей Шемшученко — 22 травня 2014, 21:25

Наприкінці травня Виконком Федерації футболу України отримає результати аудиту своєї діяльності.

Причиною проведення аудиту стали підозри у фінансових махінаціях першого віце-президента ФФУ Анатолія Попова, що негативно вплинуло на репутацію всієї федерації .

Деякі факти зловживань влади Поповим вже відомі, зокрема , закупівля 20 тисяч бракованих м'ячів, які повинні були бути передані в регіони за програмами УЄФА і ФІФА.

Також викликає питання володіння Анатолієм Поповим шикарного особняка в передмісті Києва, збудованого в найкоротші терміни.

Судячи з усього, аудит дасть нову поживу для роздумів членам виконкому, а також фактаж для прокуратури .

Розуміючи, якими будуть для нього наслідки аудиту, Анатолій Попов намагався провести "роз'яснювальну роботу" з аудиторами, але отримав однозначну відмову.

Після чого розгорнув широку виправдну інформаційну кампанію. В організації серії інтерв'ю йому допомагає президент Української Прем'єр-ліги Віталій Данилов, який планує використовувати Попова для захоплення влади у Федерації футболу і переведенні на себе всіх її фінансових потоків.

На попередніх місцях роботи Анатолій Попов також неодноразово був помічений в сумнівних фінансових схемах.

Зокрема, широко відомий скандальний факт вирішення кафедри футболу та ректорату Київського інституту фізкультури в 1992 році про відсторонення Анатолія Попова від займаної посади завідувача кафедрою.

Причиною тому послужили задокументовані факти самовільного оформлення документів для виїзду за кордон за бюджетні гроші групи студентів у супроводі Попова і його пособника Головаша, упереджене ставлення до студентів, що спричинило за собою хабарництво за здачу іспитів, а також серйозне зниження якості навчання, за яке відповідав безпосередньо Попов.

Підсумком аудиту Федерації футболу України має стати остаточне вигнання виконкомом Анатолія Попова з системи футболу і крах плану Віталія Данилова за призначенням керованого ним глави ФФУ, пише ru.golos.ua.